شیرازی ها به خوردن لوبیا پلو شیرازی علاقه زیادی دارند عطر شوید و طعم منحصر به فرد لوبیای چشم بلبلی این غذا را خوش خوراک تر کرده است. لوبیا پلو شیرازی مانند شیرین پلو، شوید پلو و باقالی پلو بسیار پرطرفدار و محبوب است و عطر و طعم بی نظیر و متفاوتی دارد.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده : ۴۰۰ گرم
- برنج : ۳ پیمانه
- شوید : ۲۰۰ گرم
- پیاز : ۲ عدد
- کره : ۵۰ گرم
- روغن حیوانی : ۳ قاشق غذاخوری
- زردچوبه : ۱ قاشق غذاخوری
- دارچین : ۱ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه : ۱ قاشق غذاخوری
- نمک : ۱ قاشق غذاخوری
- لوبیا چشم بلبلی : ۲ پیمانه
طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی
ابتدا برنج را بشویید و درون ظرف مناسبی با مقداری نمک و آب بریزید تا برنج به خوبی خیس بخورد. در مرحله بعدی دستور پخت لوبیا پلو شیرازی لوبیا چشم بلبلی را به مدت ۲۰ دقیقه با ۲ لیوان آب و مقداری نمک در قابلمه ای مناسبی بریزید تا به خوبی پخته شود. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و با نیمی از روغن و کره پیازها را به خوبی تفت دهید بعد از اینکه پیازها طلایی شدند گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل و دارچین و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت به مدت ۲۰ دقیقه بر روی حرارت ملایم پخته شود.
ذر مرحله بعد مقداری آب درون قابلمه ای مناسب بریزید و قابلمه را بر روی حرارت گاز قرار دهید بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید برنج را درون قابلمه بریزید و در انتهای جوشیدن برنج لوبیا های پخته شده و شوید را به برنج اضافه کنید.
سپس برنج را آبکش کنید, برای ته دیگ لوبیا پلو می توانید از کاهو و یا سیب زمینی استفاده کنید, مقداری روغن در قابلمه بریزید سپس یک لایه از کاهوها را در کف قابلمه بگذارید و یک ردیف از برنج را بر روی کاهو ها بریزید سپس مقداری از مخلوط مواد گوشتی را بر روی برنج بریزید و این مراحل را همین طور ادامه دهید تا برنج و مخلوط مواد گوشتی تمام شود. سپس باقی مانده کره را آب کنید و بر روی پلو بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه اجازه دهید تا برنج دم بکشد.
نکاتی برای پخت لوبیا پلو شیرازی ایده آل
- در تهیه لوبیا پلو شیرازی می توانید از شوید خشک نیز استفاده کنید ۵۰ گرم شوید برای ۱ کیلو برنج مناسب است. شوید خشک را ۱ ساعت قبل از پخت لوبیا پلو در مقداری آب خیس کنید سپس موقع دم کردن برنج, شوید را در لا به لای برنج بریزید.
- لوبیا پلو مقداری چرب تر از بقیه پلو ها سرو می شود و طعم لذیذ و بی نظیری دارد.
- مدت زمان خیس کردن برنج بستگی به نوع برنج دارد.
- می توانید لوبیا پلو شیرازی را به صورت دمی و یا برنج کته ای بپزید که روش دمی این غذا خوشمزه تر است.
- مقداری از مخلوط مواد گوشتی را می توانید نگه دارید و بعد از اینکه پلو را در ظرف کشیدید مقداری از مواد گوشتی را بر روی پلو بریزید.
در این مطلب طرز درست کردن لوبیا پلو شیرازی را با روش اصلی و به صورت مرحله به مرحله مشاهده خواهید کرد که امیدواریم از تهیه این غذای خوشمزه در منزل لذت ببرید. می توانید برای مشاهده آموزش پخت پلو های مختلف و خوشمزه به بخش انواع پلو مراجعه کنید.
منبع : آرگا