دسته ها
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

طرز تهیه شامی لپه لذیذ و خوشمزه

  • ندا خوشرو
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۰
  • ۰

شامی یکی از انواع غذاهای ایرانی لذیذ و خوشمزه است که می توانید آن را با انواع مواد افزودنی به گوشت تهیه کنید, در این بخش از آشپزی طرز تهیه شامی لپه را به صورت مرحله به مرحله و به همراه نکات طلایی برای پخت بهتر مشاهده خواهید کرد.

شامی لپه از انواع غذاهای ساده و خوشمزه است که لپه جزء مواد اصلی این نوع شامی می باشد. در  طرز تهیه شامی لپه می توانید از گوشت گوسفندی بدون چربی نیز استفاده کنید همچنین می توانید گوشت را از دستور پخت این غذای خوشمزه نیز حذف کنید.

شامی کباب و شامی لپه از انواع شامی های خوشمزه ایرانی هستند که هر یک دستور پخت متفاوتی دارند و با مواد لازم متفاوتی تهیه می شوند. بهتر است شامی را در برنامه غذایی هفتگی خود و خانواده تان قرار دهید این نوع غذا همچنین می تواند برای دانشجویان و افرادی که وقت کمی برای تهیه غذا دارند مناسب باشد.

شامی لپه

مواد لازم برای ۳۰ عدد شامی

لپه : ۱ لیوان
پیاز : ۱ عدد
آرد نخودچی : ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل : به میزان لازم
پودر سوخاری : به میزان لازم
تخم مرغ : ۱ عدد
مرزه خشک : ۱ مشت
روغن مخصوص سرخ کردنی : به میزان لازم
زردچوبه : به میزان لازم

طرز تهیه شامی لپه

لپه را ۶۰ دقیقه قبل از شروع پخت شامی در درون آب سرد خیس کنید و سپس بعد از مدت زمان ذکر شده لپه را در درون قابلمه ای بریزید و قابلمه را بر روی حرارت گاز قرار دهید تا لپه ها به خوبی پخته شوند.

پختن لپه

  •  آرون گروپس

سپس بعد از پختن لپه ها آن ها را آبکش کنید و اجازه دهید لپه ها به خوبی خنک شوند.

عدس پخته شده

 سپس آن ها را در درون چرخ گوشت بریزید و دو بار چرخ کنید توجه داشته باشید که برای بار دوم باید پیاز را نیز به لپه ها اضافه کنید و سپس لپه را چرخ کنید. لپه چرخ شده را در درون کاسه ای مناسب بریزید سپس تخم مرغ را به همراه مرزه خشک و نمک و فلفل و زردچوبه و آرد نخودچی به لپه های چرخ کرده اضافه کنید و همه این مواد را به خوبی ورز دهید. می توانید در این مرحله برای خوش طعم کردن شامی لپه از هر نوع ادویه دلخواه دیگری نیز استفاده کنید.

مخلوط کردن مواد شامی لپه
در مرحله بعدی طرز تهیه شامی لپه، درون تابه ای مناسب مقدار زیادی روغن بریزید سپس از مایه شامی به اندازه یک تخم مرغ جدا کنید و مایه جدا شده را در درون آرد سوخاری بغلتانید و مایه شامی را در درون کف دست خود پهن کنید و سوراخی را در وسط مایه شامی ایجاد کنید.

فرم دادن به مایه شامی

سپس شامی را در درون روغن داغ قرار دهید و بقیه مایه شامی را نیز به همین ترتیب فرم دهید و در درون روغن قرار دهید بعد از سرخ شدن یک طرف شامی ها آن ها را با کمک کفگیر برگردانید تا طرف دیگر آن ها نیز سرخ شود.

سرخ کردن شامی لپه

بعد از سرخ شدن شامی ها آن ها را در درون سبد فلزی قرار دهید تا روغن اضافی ها از شامی های خارج شود.

تزیین شامی لپه

نکات طلایی در پخت شامی لپه

۱. می توانید لپه را در درون غذا ساز نیز له کنید همچنین می توانید برای له کردن لپه از گوشت کوب نیز استفاده کنید.
۲. توجه داشته باشید که شامی ها را باید با کمک روغن داغ و بر روی حرارت نسبتا بالایی سرخ کنید اگر روغن داغ نباشد شامی ها سرخ نمی شوند و از هم وا می روند.
۳. اگر می خواهید بین مواد شامی چسبندگی ایجاد کنید و شامی ها از هم وا نروند باید از آرد نخودچی استفاده کنید.
۴. اگر به مرزه خشک دسترسی ندارید می توانید از مرزه ساطوری شده تازه و سایر سبزیجات معطر در تهیه شامی استفاده کنید.

شامی لپه

بعد از سرخ شدن همه شامی ها می توانید آن ها را در درون ظرف مناسبی قرار دهید و با کمک روش های تزیین کتلت ظرف شامی را به زیبایی تزیین کنید.

دستور تهیه شامی لپه گیلانی

شامی لپه از جمله غذاهای خوشمزه و پرطرفدار در شهر های مختلف کشورمان به خصوص شهرهای شمالی می باشد که شباهت زیادی به کتلت گوشت دارد، در ادامه با دستور پخت دیگری از شامی لپه آشنا می شوید.

مواد لازم

  • لپه/ ۱۵۰ گرم
  • پیاز بزرگ/ یک عدد
  • تخم مرغ متوسط/ ۲ عدد
  • سیب زمینی بزرگ/ یک عدد
  • گوشت چرخ کرده/ ۳۰۰ گرم
  • جعفری و تره/ ۱۵۰ گرم
  • نمک و فلفل سیاه/ به میزان کافی
  • روغن مایع/ به میزان کافی

آموزش تهیه شامی لپه

روش تهیه شامی لپه با گوشت چرخ کرده

در ابتدا لپه را به مدت ۶ ساعت بخیسانید و دو یا سه بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود، سپس آبکش کرده و به همراه آب و مقداری نمک در قابلمه ای ریخته، روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد.

سیب زمینی را نیز داخل مقداری آب روی حرارت ملایم بگذارید تا آبپز شود و بعد از پختن، پوست آن را گرفته و رنده کنید. سپس جعفری و تره را بعد از شست و شو و آبکش کردن در خرد کن بریزید و یا به شکل دستی ریز کنید.

در این مرحله از طرز تهیه شامی لپه، لپه های پخته شده را آبکش کرده با آسیاب یا گوشت کوب به خوبی له کنید، پیاز را نیز بعد از پوست گرفتن، رنده کنید، سپس آب پیاز را بگیرید و به همراه گوشت چرخ کرده به لپه ها بیفزایید، بعد سیب زمینی، تره و جعفری خرد شده را افزوده و در آخر تخم مرغ ها را اضافه کنید. نمک و فلفل را نیز بر روی مواد بپاشید و سپس همه مواد را خوب زیر و رو کنید تا ترکیب منسجم و یکدستی بدست آید.

اکنون در داخل تابه ای که روی حرارت کم قرار دارد، مقداری روغن بریزید و اجازه دهید داغ شود، سپس از مایه به اندازه یک فلافل بردارید و با کف دست ها به آن حالت دهید، سپس در روغن سرخ کنید به طوری که مغر پخت شوند، سپس شامی ها را بعد از آماده شدن، در ظرف سرو بچینید و به همراه سس قرمز و ترشی نوش جان کنید.

نحوه تهیه شامی لپه

امیدواریم از طرز تهیه شامی لپه در منزل نهایت لذت را ببرید. شامی لپه را می توانید به همراه سبزی خوردن و نان و سس گوجه فرنگی  و یا گوجه فرنگی و هر نوع نوشیدنی دلخواه میل کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *