دسته ها
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

طرز تهیه ماهی شیر خوش طعم و ایده آل با ۳ طعم و دستور پخت متفاوت

  • ندا خوشرو
  • ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹
  • ۰

این ماهی سرشار از ویتامین ب بوده و به دلیل داشتن گوشتی حجیم و بدون تیغه آشپزی راحتی را تجربه خواهید کرد. علاوه بر این ماهی شیر طعم بسیار لذیذی نیز دارد و قطعا باب طبع همه افراد خانواده خواهد بود. می توانید در منزل بسیار راحت و سریع ماهی شیر را طبخ کنید و با عطر و طعم دلپذیر غذای دریایی خود اعضای خانواده را به خوردن این ماهی لذیذ مشتاق کنید. در این مطلب طرز تهیه ماهی شیر را به صورت مرحله به مرحله و با روشی متفاوت ملاحظه خواهید کرد.

ماهی شیر در بین خانواده های ایرانی بسیار محبوب بوده و به خاطر گوشتی حجیم و بدون تیغه، گزینه ای عالی برای طبخ یک غذای دریایی به حساب می آید. پخت این ماهی بسیار ساده و سریع انجام می شود و با یک بار امتحان کردن آن حتما از طعم دلچسب و بی نظیرش لذت خواهید برد. این ماهی محبوب را می توانید با روش های متعددی طبخ کنید. در ادامه این مطلب طریقه پخت ماهی شیر را با سه روش مختلف در اختیار شما همراهان عزیز و گرامی قرار داده ایم.

قبل از اینکه به نحوه پخت ماهی شیر بپردازیم ابتدا کمی شما عزیزان را با ویژگی های این ماهی بسیار خوش طعم و خوشمزه آشنا خواهیم ساخت. شیرماهی یکی از انواع ماکیان بوده که گوشت فوق العاده لذیذی دارد و مصرف آن به دلیل سرشار بودن از کلسیم و ویتامین های زیاد از جمله ویتامین ب در جلوگیری از انواع بیماریها و درد مفاصل بسیار سودمند خواهد بود. همچنین کم خونی را بهبود می بخشد و موجب طراوت پوست نیز می گردد. این ماهی جزو ماهی های مرغوب جنوب کشور بوده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. ماهی شیر فاقد تیغه بوده و هر چه گوشت سفت تری داشته باشد برای سرخ کردن بسیار مناسب می باشد.

روشهای مزه دار کردن ماهی شیر

طرز تهیه ماهی شیر با ۳ طعم متفاوت

ماهی سالمون، ماهی شیر و ماهی قزل آلا هر کدام از انواع غذا های دریایی خوشمزه ای هستند که روش های پخت متفاوتی دارند. در این بخش از آشپزی دستور پخت ماهی شیر را با ۳ تا از بهترین روش های پخت این ماهی خوشمزه آموزش می دهیم.

۱- ماهی شیر با سس ترش خوشمزه

تزیین ماهی شیر

مواد لازم

شیر ماهی : ۶۰۰ گرم
نمک : به میزان لازم
فلفل و ادویه : به میزان لازم
روغن : ۱/۲ پیمانه
سماق ساییده شده : ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده : ۲ قاشق غذاخوری
پیاز : ۱ عدد
آب لیمو : ۲ قاشق غذاخوری
سیر تازه : ۱ بوته
گردو : ۱/۲ پیمانه
پیاز داغ : ۴ قاشق غذاخوری
گشنیز و شنبلیله خرد شده : به میزان لازم
تمرهندی : ۲۰۰ گرم
آب انار : ۱ پیمانه

طرز تهیه

ماهی شیر با سس ترش

  •  مبل و میز
  •  آرون گروپس

ابتدا ماهی شیر را قطعه قطعه کنید و در درون زعفران و آب لیمو و فلفل و نمک و پیاز و روغن به مدت ۴ ساعت قرار دهید سپس بعد از مدت زمان ذکر شده ماهی را از درون این مواد بیرون آورید.

مزه دار کردن ماهی شیر در درون مخلوط پیاز و زعفران و نمک و ادویه

ماهی را می توانید در درون روغن سرخ کنید.

سرخ کردن ماهی شیر در درون تابه

 و یا به سیخ بکشید و کبابی کنید.

به سیخ کشیدن تکه های ماهی شیر ماهی شیر کباب شده

برای تهیه سس ترش مقداری روغن و یا کره را در درون تابه ای بریزید و سیر را به همراه سبزیجات خرد شده تفت دهید و در مرحله بعدی طرز تهیه ماهی شیر تمرهندی را در یک پیمانه آب جوش خیس کنید و سپس تمرهندی را صاف کنید و آب آن را به سبزیجات اضافه نمایید و آب انار و گردو و پیاز داغ و فلفل و نمک و ادویه ها را به مواد سس اضافه کنید و اجازه دهید تا سس غلیظ شود.

طرز تهیه سس ترش برای تهیه ماهی شیر

سپس ماهی را با سس ترش سرو کنید.

     طرز تهیه ماهی شیر با سس ترش در منزل

بعد از آماده شدن ماهی شیر می توانید آن را در درون ظرف مناسبی قرار دهید و با کمک سس ترش ماهی را تزیین کنید.

۲- ماهی شیر با نعناع

طرز تهیه ماهی شیر

مواد لازم:

  • ماهی شیر: استیک شده
  • روغن زیتون: برای سرخ کردن
  • زردچوبه: یک قاشق چایخوری
  • پیاز:  یک عدد نگینی
  • سیر:  دو عدد رنده شده
  • نعناع : یک قاشق چایخوری
  • جعفری خرد شده: برای طعم دهی
  • نمک، فلفل قرمز و سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱.ابتدا تابه را روی حرارت قرار دهید سپس به آن روغن زیتون را اضافه کنید و اجازه دهید کمی گرم شود.

۲. سپس پیاز را درون تابه بریزید کمی که تفت خورد سیر را اضافه کنید و بعد نعنا خشک را بریزید فقط توجه داشته باشید نعناع  زیاد تفت داده نشود زیرا باعث تلخ شدن طعم ماهی می شود.

۳. در ظرفی زردچوبه، نمک و فلفل قرمز و سیاه را با هم مخلوط می کنیم سپس ماهی را درون این مواد بغلتانید و بعد درون تابه قرار دهید تا سرخ شود.

۴. هنگامی که دو طرف ماهی سرخ شد و به رنگ طلایی درآمد آن را به ظرف پذیرایی منتقل کنید و کمی جعفری خرد شده روی آن بریزید.

۵. مرحله پایانی. ماهی شیر آماده سرو می باشد. نوش جان

نکته: می توانید بجای نعناع از شوید استفاده کنید.

۳- ماهی شیر با پودر سوخاری

روش تهیه ماهی شیر

مواد لازم:

  • ماهی شیر: ۳۰۰ گرم
  • پودر سوخاری: به مقدار لازم
  • زردچوبه: یک قاشق چایخوری
  • پیاز:  یک عدد بزرگ
  • لیمو ترش: ۲ عدد
  • آب لیمو: نصف استکان
  • ادویه: به مقدار نیاز
  • جعفری :یک پیمانه
  • نمک و فلفل : به مقدار نیاز

طرز تهیه:

ماهی شیر بدون تیغه می باشد

۱. در طرز تهیه ماهی شیر با پودر سوخاری، ابتدا پیازها را درشت خرد کنید.

۲. سپس در ظرف مناسبی پیاز، آبلیمو، زردچوبه ، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و ماهی را درون این مواد قرار دهید تا مزه دار شود.

۳. در ظرف دیگری پودر سوخاری و ادویه ماهی و مقداری نمک و زردچوبه را با هم مخلوط کنید.

۴. در این مرحله تابه را روی حرارت قرار دهید و به آن روغن اضافه کنید بعد از گرم شدن روغن، فیله های ماهی را ابتدا در پودر سوخاری بغلتانید؛ سپس درون روغن قرار دهید تا سرخ شود.(حرارت شعله ملایم باشد).

۵. بعد از سرخ شدن دو طرف ماهی شیر آن را در دیس قرار دهید و روی آن جعفری و آب لیموترش تازه را بریزید.

۶.مرحله پایانی . ماهی شیر آماده سرو است. امیدواریم از درست کردن ماهی شیر در منزل نهایت لذت را ببرید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده پخت انواع غذای دریایی کلیک کنید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *