آرگا
  • کد خبر: 61762
    تعداد بازدید : 385 بازدید
    تاریخ انتشار : ۲۶ اردیبهشت, ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۰
    تعداد نظرات: ۰ نظر
      

    خواص چلغوز و فواید متفاوت و بی نظیر آن

    یکی از آجیل های خوشمزه و گرانقیمت با خواص بسیار زیاد چلغوز می باشد. در این مطلب خواص چلغوز را مورد بررسی قرار خواهیم داد. تا بیشتر با ارزش ها و ویژگی های این دانه پرخاصیت آشنا شوید.

    چلغوز یکی از دانه های چرب و سرشار از اسید آمینه و اسید چرب اشباع نشده مفید است و اغلب به عنوان آجیل در نظر گرفته می شود. این دانه قیمت بسیار بالایی دارد. در این مطلب به بررسی خواص چلغوز و مزیت های درمانی مصرف چلغوز خواهیم پرداخت.

    این دانه از نوعی کاج که بیشتر در هیمالیا، پاکستان و افغانستان پرورش می یابد بدست می آید. این دانه سرشار از پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان، پتاسیم، ویتامین E، چربی و انرژی بالا می باشد که دارای فواید سلامتی و خواص بیشمار است. در ادامه مهمترین خواص چلغوز آجیل اشرافی را بیان می کنیم.

     خواص دارویی چلغوز

    خواص چلغوز که همه را شگفت زده می کند

    طعم چلغوز همانند طعم پسته و بادام است. این میوه دارای طبعی گرم است و همچنین سرشار از مواد معدنی و پروتئین، چربی و اسید آمینه می باشد. روغن چلغوز کلسترول بد موجود در خون را کاهش می دهد و باعث حفظ سلامت سرخرگ ها می شود. در ادامه دیگر خواص و فواید چلغوز این آجیل گرانقیمت و خوشمزه را مورد بررسی قرار می دهیم.

    خاصیت های دارویی چلغوز

    • این دانه به دلیل وجود مقدار زیاد فیبر و چربی بالا اشتها را کاهش می دهد و برای کاهش وزن بسیار مفید است.
    • پتاسیم و منیزیم موجود در چلغوز باعث تنظیم فشار خون می شود و در درمان بی خوابی های شبانه بسیار موثر است.
    • از آنجا که سرشار از اسید اولیک نوعی تک چربی اشباع شده می باشد باعث می شود میزان تری گلیسرید موجود در بدن کاهش یافته و سلامت کبد را حفظ می کند. این چربی اشباع شده همچنین دارای خواصی مشابه با خواص روغن زیتون می باشد و فواید زیادی برای قلب دارد. از دیگر خواص چلغوز می توان به کاهش کلسترول بدن و محافظت از رگ های خونی در برابر آسیب دیدگی ها اشاره کرد. همچنین برای پیشگیری از حملا قلبی مصرف چلغوز توصیه می شود.
    • در طب سنتی مصرف این دانه برای درمان درد عضلانی، خستگی مفرط، تنش و اضطراب توصیه می گردد.
    • وجود آنتی اکسیدان ها به مقدار زیاد از خاصیت های چلغوز محسوب می شود که سلامت سلول ها را در برابر آسیب رادیکال های آزاد حفظ می کند. و از آنجا که سرشار از آهن است باعث افزایش تعداد گلبول های قرمز در بدن می شود.
    • وجود ویتامین های A,E در این دانه آن را برای حفظ سلامت پوست و چشم به ماده ای ارزشمند تبدیل کرده است.
    • از آنجا که در این دانه نیاسین وجود دارد مصرف آن باعث افزایش حافظه و کاهش فشار خون می شود.
    حتما بخوانید:  خواص فندق و خاصیت های مفید و با ارزش آن

    خواص چلغوز

    همانطور که ویژگی ها و خواص چلغوز بیان کردیم این دانه دارای طبعی گرم می باشد و به همین دلیل مصرف آن به افرادی با طبع خشک مثل صفراوی ها و سوداوی ها توصیه نمی گردد. تنها افرادی با مزاج های مرطوب همانند مزاج های دموی و بلغمی می توانند از این دانه یا آجیل گرانقیمت استفاده کنند. برای آشنایی با خواص دیگر آجیل ها می توانید به بخش خواص دانه ها رجوع کنید.

    منبع : آرگا

    برچسب ها :