دسته ها
پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

چگونه عسل طبیعی را تشخیص دهیم؟

  • یلدا محمدی
  • ۱۶ شهریور ۱۳۹۹
  • ۰

معرفی روش های ساده و کاربردی در جهت تشخیص عسل طبیعی از تقلبی و ناخالص و ایده هایی در جهت شناسایی مرغوب بودن عسل خریداری شده در منزل را می توانید در این مطلب مشاهده فرمایید.

آشنایی با راهها و روش های تشخیص عسل طبیعی یکی از مسائل مهم و قابل توجهی است که اغلب ما تمایل به یادگیری آن داریم و ترجیح می دهیم با استفاده از روش هایی ساده و آسان طبیعی یا تقلبی بودن عسل خریداری شده را تشخیص دهیم. بر همین اساس در این مقاله سعی کرده ایم روش های کاربردی و امتحان شده در جهت تشخیص عسل خالص را گردآوری نماییم که هر یک از این روش ها می توانند در انجام این تشخیص بسیار موثر و نتیجه بخش باشند.

روش های تشخیص عسل طبیعی از تقلبی در منزل :

عسل یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین مواد غذایی طبیعی است که مرغوب ترین نوع آن از شهد گلهای طبیعی توسط زنبور عسل تهیه می گردد. عسل دارای خواص زیادی است که نوع مرغوب آن دارای قیمتی بالاست. به همین دلیل مورد توجه سودجویان قرا رگرفته با تهیه عسل های تقلبی و ناخالص و عرضه ان به بازار تلاش برای کسب درآمد بیشتر دارند. عسل های تقلبی از تغذیه مصنوعی زنبور با مخلوط آب با شکر، شیره انگور و یا توت به دست می آید که نه تنها طعم و مزه عسل طبیعی را ندارد بلکه خواص موجود در عسل های طبیعی را نیز دارا نیست. با این تفاسیر شناخت راه های تشخیص عسل خالص و مرغوب از اهمیت فوق العاده ایی برخوردار است و یکی از نکات خانه داری مهم محسوب می گردد که در ادامه به بیان این روش ها در منزل می پردازیم.

تشخیص عسل طبیعی از تقلبی

شکرک زدن عسل طبیعی

شکرک زدن عسل طبیعی که به آن رس زدن نیز می گویند به معنای رسوب کردن و کدر شدن عسل است. عسل طبیعی بعد از مدتی ته نشین می شود و همانند روغن نباتی سفت می شود که این حالت به دلیل وجود دیاستاز در وجود عسل طبیعی است. توجه داشته باشید که در شکرک زدن عسل دانه های شکرک بسیار ریزتر از شکرک زدن مربا است و این نوع شکرک ممکن است هنگم خوردن کمی زیری داشته باشد اما زیر دندان صدایی ایجاد نمی کند. اما شکرک حاصل از عسل های ناخالص شکرکی سفت و نبات مانند دارند. با این تفاسیر می توان عسل طبیعی را از روی شکرک زدن آن تشخیص داد.

شکرک زدن عسل طبیعی

ریختن عسل در آب سرد

یکی از روش های امتحان شده برای تشخیص عسل، تست لیوان آب سرد است. بدین منظور لیوانی حاوی آب سرد تهیه نموده، سپس عسل را داخل لیوان بریزید و در صورتی که عسل به صورت عمودی وارد لیوان آب شد و در ته آن جمع شد و به راحتی حل نگردید و همچنین حالت چسبندگی داشت عسل شما طبیعی است اما در صورتی که هنگام ریختن عسل در آب حل شد بدانید که عسل شما از خلوص بالایی برخوردار نیست.

  •  آرون گروپس

تشخیص عسل طبیعی در آب

تست رطوبت عسل خالص و طبیعی

برای انجام این تست، یک قطره عسل را بر روی حوله کاغذی  و یا دستمال کاغذی بریزید و در صورتی که عسل جذب دستمال کاغذی نشد بدانید که عسل طبیعی و خالصی دارید زیرا در عسل ناخالص و تقلبی رطوبتی وجود دارد که جذب دستمال کاغذی می شود.

تشخیص عسل خالص با دستمال

تشخیص عسل خالص با استفاده از نور

لازم است که بدانید عسل طبیعی هر میزان هم که روشن و شفاف باشد اما زمانی که در ظرف شیشه ایی قرار دارد نمی توان آن طرف شیشه عسل را مشاهده نمود که این خاصیت به دلیل کلوئیدی بودن عسل خالص است که نور طبیعی را از خود عبور نمی دهد و تصاویری که در آن طرف ظرف عسل مشاهده می گردد تصاویری مبهم و نامشخص است. از این روش می توان برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی استفاده نمود.

آزمایش شناخت اصل طبیعی و خالص

آزمایش برای تشخیص عسل اصل در منزل

یکی از آسان ترین روش ها برای تشخیص عسل آنالیز آن است که می توایند به راحتی آن را در منزل انجام دهید. برای این کار سه گرم یدید پتاسیم را با یک گرم ید و حدود ۵۰ گرم آب مقط مخلوط نمایید. (این مواد را می توانید از فروشگاه های لوازم آزمایشگاهی تهیه نمایید). حالا مقدار از عسل را درون ظرف شیشه ایی ریخته و چند قطره از مخلوط ذکر شده را به آن اضافه نمایید و خوب مخلوط نمایید. درصورتی که بعد از گذشت چند ثانیه رنگ عسل تان تغییر کرد و تیره شده این امر نشان می دهد که عسل شما تقلبی و ناخالص است و مطمئنا با شکر تهیه شده است. در این آزمایش رنگ عسل طبیعی تغییری نمیکند.

تشخیص و شناخت عسل طبیعی از تقلبی

تشخیص از طریق عطر و بوی عسل

از جمله بهترین روش ها برای شناسایی عسل طبیعی از نوع تقلبی آن، استشمام عطر گل از عسل می باشد. حال در صورتی که درب ظرف عسل مدتی بسته باشد به محض باز کردن درپوش آن، عطر و رایحه خوشایند گل و گیاه عسل طبیعی را می توانید احساس کنید و حتی با چشیدن عسل طبیعی می توانید بوی آن را در دهانتان متوجه شوید. اما در صورتی که عسل تقلبی باشد بوی گل و گیاه خاصی از آن استشمام نشده و حتی در بعضی موارد هیچ بویی از آن به مشام نمی رسد.

تشخیص از طریق حرارت دادن

یکی دیگر از روشهای شناسایی عسل تقلبی از عسل اصل، حرارت دادن آن می باشد زیرا زمانی که عسل طبیعی حرارت می بیند به سرعت حالت گلوله پیدا می کند اما حباب ایجاد نمی شود و اما عسل تقلبی به دلیل وجود قند، آب اضافی و و رطوبت موجود در آن به سرعت حباب ایجاد خواهد کرد.

تشخیص عسل اصل

تشخیص از طریق مزه و طعم عسل

عسل طبیعی به گونه ای است که بعد از خوردن آن، مزه و طعمش برای مدت زمان کوتاهی احساس می شود ولی در عسل تقلبی به دلیل استفاده از شیرین کننده ها در تولید آن، بعد از خوردن عسل, طعم و مزه آن برای مدت زمان طولانی در دهان باقی می ماند.

از طریق میزان غلظت عسل

از راه های دیگر شناسایی عسل اصل و طبیعی به این صورت است که اگر مقداری از عسل را بین انگشتانتان قرار دهید، غلظت آن به خوبی احساس می شود، اما در عسل تقلبی به خاطر وجود شیرین کننده ها و افزودنی های زیاد, به صورت رقیق می باشد به این دلیل که در صورت داشتن غلظت بعد از مدت کوتاهی شکرک خواهد زد.

تشخیص عسل طبیعی

شناسایی عسل طبیعی از تقلبی با ضخامت آن

عسل اگر طبیعی باشد به دلیل ضخامتی که دارد، جابجایی و حرکت آن از یک طرف به طرف دیگر به آهستگی و خیلی کند صورت می گیرد اما برای عسل تقلبی به دلیل سبک بودن, سریع تر جابجا خواهد شد.

روش های کاربردی و موثر در جهت تشخیص عسل طبیعی را ملاحظه نمودید با استفاده از این روش ها می توانید سلامت و خالص بودن عسل را تشخیص داده و این ماده غذایی و دارویی مقوی را با اطمینان مورد استفاده قرار دهید. در صورتی که این مطلب مورد توجه شما دوستان قرار گرفت، پیشنهاد می کنیم به بخش خانه داری مراجعه نموده و از دیگر مقاله ها و مطالب مهم و علمی در زمینه مسائل روزمره دیدن فرمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *