دسته ها
پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

طرز تهیه عدس پلو مجلسی + نکته کلیدی مهم برای طعم بهتر

  • سمیرا غلامحسینی
  • ۱۶ شهریور ۱۳۹۹
  • ۱

عدس پلو یکی از پلوهای مخلوط ایرانی است که طرفداران زیادی در ایران و خارج کشور دارد. همچنین این غذا در مجالس نیز طبخ می شود و به شکل های مختلفی می توان آن را تهیه کرد.

عدس پلو یکی از غذاهای ایرانی می باشد که در اکثر شهرهای ایران شناخته شده می باشد. همچنین در برخی مناطق، عدس پلو در مجالس نیز طبخ می شود. عدس و برنج و نمک و روغن از مواد اصلی عدس پلو می باشد که برای طعم دار شدن بیشتر آن از مواد دیگری نیز استفاده می شود که در ادامه مواد مورد نیاز و نحوه تهیه عدس پلو مجلسی بیان می شود.

دستور پخت عدس پلو با مرغ

طرز تهیه عدس پلو مجلسی با طعم فوق العاده

در مطلب پیش رو قصد داریم علاقمندان به هنر آشپزی را با دو روش پخت عدس پلو مجلسی با دو طعم لذیذ و عالی آشنا نماییم که بر اساس ذائقه و علاقمندی خود می توانید یک روز پخت را انتخاب و آن را در منزل تهیه نمایید.

مواد لازم:

۱- گوشت چرخ شده : ۳۰۰ گرم

۲- پیاز ریز خرد شده : ۲ عدد متوسط

۳ – برنج : ۳ پیمانه

  •  آرون گروپس

۴- عدس : ۱پیمانه

۵ – کشمش : ۱ لیوان

۶ – سیر ریز خرد شده : ۳ حبه

۷ – زعفران دم کرده : ۳ قاشق غذاخوری

۸ – کره و نمک و فلفل : به مقدار لازم

۹ – خلال پسته و بادام : به مقدار لازم

۱۰ – روغن : به مقدار لازم

عدس پلو

طرز تهیه مایه عدس پلو:

۱- برای تهیه عدس پلو ابتدا عدس را با حدود ۲ لیوان آب سرد بجوشانید ( توصیه می شود بهتر است عدس را از شب قبل خیس کنید).

۲- ابتدا پیاز را درون مقدار کمی روغن تفت دهید. سپس گوشت چرخ شده را به پیاز اضافه کرده و مجددا تفت دهید تا گوشت پخته شود. به گوشت چرخ شده نمک بزنید.

۳- سیر خرد شده را به مایه اضافه کرده و اجازه دهید کمی پخته شوند.

۴- کشمش را نیز درون مخلوط ریخته و کمی تفت دهید. عدس پخته شده را به مخلوط اضافه کنید و در انتها خلال پسته و بادام را نیز به همراه دم کرده زعفران به مواد اضافه کنید .

۵ – مایه عدس پلو آماده است.

مراحل ساخت عدس پلو

۱- برنج را یک ساعت قبل از پخت در آب نمک، خیس کنید.

۲- مقداری آب داخل قابلمه ی ریخته و مقداری روغن و نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش آید.

۳- برنج را به آب درحال جوش اضافه کرده و اجازه دهید کمی پخته شود. پیشنهاد می شود برای تهیه عدس پلو مجلسی بهتر است برنج کمی درشت برداشته شود تا در صورت مخلوط شده با مایه، برنج له نشود.

۴- برنج را آبکشی کرده، کمی روغن انتهای قابلمه ریخته و از نان یا سیب زمینی برای ته دیگ استفاده کرده و قابلمه را با یک لایه برنج و یک لایه مایه عدس پلو ، پر کنید.

۵- قابلمه را بر روی اجاق گاز قرار داده و به مدت ۴۵ دقیقه صبر کنید تا با حرارت ملایم طبخ شود.

۶- عدس پلو آماده است. ۱۰ دقیقه اجازه دهید عدس پلو کمی سرد شود، سپس مواد داخل عدس پلو را هم زنید تا مخلوط عدس پلو آماده شود.

اگر تمایل ندارید عدس پلو را به این صورت آماده کنید، می توانید مواد را داخل برنج اضافه نکنید و برنج را به تنهایی دم کرده و بعد از آماده شدن، برنج را در ظرفی ریخته و با مایه عدس پلو آن را تزیین کنید.

عدس پلو مجلسی

نکته کلیدی جهت طعم دار شدن و خوشمزه تر شدن عدس پلو استفاده از ادویه دارچین می باشد. با اضافه کردن این ادویه در آخر به مایه، می توانید طعم بهتری به عدس پلو دهید.

آموزش تهیه عدس پلو با مرغ

عدس پلو یکی از غذاهای محبوب و اصیل ایرانی است که می توان این غذای خوشمزه و لذیذ را برای مجالس و میهمانی های مختلف تهیه و سرو کرد و می توان آن را به عنوان غذای نذری در مناسبت های مذهبی همچون ماه محرم و صفر، ماه مبارک رمضان و … را تهیه و تدارک دید.

مواد لازم:

  • برنج: ۴ پیمانه
  • سینه مرغ پخته شده: ۲ عدد
  • عدس پخته: ۳ پیمانه
  • پیاز بزرگ: ۱ عدد
  • کشمش: ۱.۵ پیمانه
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار کافی
  • پودر سیر و زنجفیل و آویشن: به میزان لازم

عدس پلو مجلسی با مرغ

دستور پخت:

در ابتدا گوشت مرغ را بپزید و به صورت ریش ریش درآورده اید.

در مرحله بعدی پیاز را پوست بگیرید و خوب بشویید و به صورت ریز خرد نمایید. بعد تابه ای را بر روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزد، پیازها را درون روغن تفت دهید تا بوی خامی پیاز گرفته شود.

مرغ های ریش ریش شده را نیز به پیاز اضافه نمایید و اجازه دهید تا مقداری تفت بخورند.

سپس کشمش و ادویه ها(فلفل، زردچوبه، زنجفیل، پودر سیر، آویشن و نمک) را به مرغ بیفزایید و تفت دهید.

اکنون که مواد با یکدیگر مخلوط شد، عدس های از قبل پخته شده را می توانید به مواد اضافه نمایید یا اینکه زمان ریختن مواد در درون قابلمه به آن بیفزایید.

برنج را همچون دستور فوق بپزید و آبکش نمایید، سپس کف قابلمه را با برش های سیب زمنی و یا تکه های نان بپوشانید و یک لایه برنج بریزید، بعد لایه ای از مواد را روی برنج بریزید، مجددا روی مواد را با لایه ای از برنج پر کنید و به این ترتیب با لایه مواد مخلوط شده و برنج قابلمه را پر کنید.

در آخر درب قابلمه را همراه دم کنی بگذارید و آن را بر روی حرارت قرار دهید تا عدس پلو شما خوب دم بکشد.

نحوه تهیه عدس پلو با مرغ

ضمن سپاس از همراهی شما با دستور پخت عدس پلو مجلسی در این مطلب آشپزی، برای آشنایی با انواع غذاهای ایرانی و آموزش دستور پخت آن ها می توانید از مطالب قبلی آرگا دیدن نمایید.

 

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۱ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *