آرگا
  • کد خبر: 42375
    تعداد بازدید : 1,218 بازدید
    تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن, ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰
    تعداد نظرات: ۰ نظر
      

    طرز تهیه دیزی سنتی و نکاتی برای ایجاد بهترین طعم

    دیزی یکی از انواع غذا های سنتی و قدیمی ایران است که در طرز تهیه دیزی از گوشت و حبوبات استفاده می کنند. دیزی را در هر ناحیه از ایران با طعم و مزه خاصی طبخ می کنند در کرمان از زیره برای خوش طعم کردن دیزی استفاده می کنند و در شمال از سیر برای ایجاد طعم بهتر در این غذا استفاده می کنند.

    دیزی یا همان آبگوشت سنتی از انواع غذا های پرطرفدار و مقوی در ایران است. در این مجموعه از آشپزی طرز تهیه دیزی را به همراه نکاتی برای ایجاد طعم ایده آل در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.

    دیزی از دو بخش تر و خشک تشکیل شده است. به بخش خشک دیزی کوبیده و به بخش تر آن ترید می گویند. بهتر است که بخش ترید و کوبیده دیزی را به صورت جدا سرو کنید. طرز تهیه دیزی را به صورت مرحله به مرحله در ادامه مطلب خواهید کرد.

    دیزی خوشمزه

    مواد لازم

    لوبیا سفید : ۱ پیمانه
    نخود : ۱ پیمانه
    گوشت گوسفندی به همراه استخوان و چربی : ۵۰۰ گرم
    گوجه فرنگی : ۴ عدد
    پیاز : ۲ عدد بزرگ
    رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذا خوری
    سیب زمینی : ۸ عدد کوچک
    نمک و فلفل و زرد چوبه : به میزان لازم
    ادویه دلخواه : به میزان لازم

    طرز تهیه دیزی سنتی لذیذ و خوش طعم

    حبوبات را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید و آب آن ها را چند بار عوض کنید. اگر شما از شب قبل حبوبات را خیس نکرده اید می توانید در ابتدای طرز تهیه دیزی حبوبات را مقداری بپزید و کف حاصل از پخت حبوبات را بگیرید و آن ها را به کمک صافی آبکش کنید سپس به سایر مواد دیزی حبوبات را اضافه کنید.
    گوشت و حبوبات را به همراه گوجه و پیاز ( که به شکل ۴ قاچ برش داده اید) در درون قابلمه ای مناسب بریزید و حدود ۶ برابر حجم مواد آبگوشت به قابلمه آب اضافه کنید. بهتر است آب مورد نیاز برای طبخ دیزی را در همان ابتدا اضافه کنید تا دیزی مزه بهتری را داشته باشد.

    مواد آبگوشت
    بعد از این که آب دیزی به دمای جوش رسید کف حاصل از پخت گوشت گوسفند را بگیرید و زرد چوبه و فلفل را به مواد دیزی اضافه کنید سپس درب قابلمه آبگوشت را ببندید و زیر شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا دیزی با حرارت ملایم پخته شود. هر چه زمان پخت دیزی بیشتر و حرارت گاز ملایم تر باشد دیزی بهتر جا می افتد.
    بعد از این که گوشت و حبوبات دیزی به خوبی پخته شدند لیمو عمانی را به همراه نمک و سیب زمینی به دیزی اضافه کنید. توجه داشته باشید که باید سیب زمینی ها را با پوست و لیمو عمانی را سوراخ شده به آبگوشت اضافه کنید. هرگز لیمو عمانی و نمک را در مرحله اول طرز تهیه آبگوشت به آن اضافه نکنید زیرا این مواد باعث تاخیر در پخت گوشت و حبوبات می شوند سپس رب را به دیزی اضافه کنید. دنبه و گوجه و پیاز پخته شده در درون آبگوشت را از آن خارج کنید و به کمک گوشت کوب آن ها را بکوبید سپس دوباره این مواد را به آبگوشت اضافه کنید. می توانید برای خوش طعم کردن دیزی در هنگام افزودن رب مقداری زعفران دم کرده نیز به دیزی اضافه کنید.

    طرز تهیه دیزی خومشزه و لذیذ

    بعد از اینکه دیزی به طور کامل پخته شد حبوبات و گوشت را از آب جدا کنید و آن ها را با کمک گوشت کوب بکوبید.

    روش طبخ آبگوشت کوبیده

    نکاتی برای ایجاد طعم بهتر و ایده آل دیزی سنتی

    • حبوبات آبگوشت را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید تا نفخ آن ها به طور کامل گرفته شود.
    • بهترین قابلمه برای طبخ دیزی دیگ سنگی است.
    • ادویه مورد استفاده در دیزی معمولا نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه است.
    • می توانید از گوجه فرنگی خشک شده نیز در طبخ دیزی استفاده کنید.
    • سیب زمینی دیزی را به خوبی بشویید و سپس به همراه پوست سیب زمینی را به دیزی اضافه کنید.
    • بهتر است که آبگوشت را از شب تا صبح به روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا به خوبی جا بیفتد.
    • در پایان طبخ دیزی دنبه موجود در آن را با نمک و پیاز بکوبید سپس دوباره دنبه کوبیده شده را به دیزی اضافه کنید.

    روش تهیه دیزی با بهترین روش

     برای تزیین دیزی می توانید از سیزیجات معطر مانند ترخون و ریحون استفاده کنید. دیزی را می توانید به همراه سبزی خوردن و ترشی مخلوط و دوغ نوش جان کنید. طرز تهیه دیزی را با بهترین روش در این مطلب از آشپزی مشاهده کردید.

    منبع : آرگا

    برچسب ها :