کرم کارامل از آن دسته دسر هایی است که شما عزیزان می توانید آن را برای مهمانی و مجالس خود تهیه کنید. این دسر بسیار مقوی و خوشمزه است از این رو بهتر است دسر کرم کارامل را در وعده غذایی کودکان خود قرار دهید. در این مطلب طرز تهیه کرم کارامل را به صورت تصویری و مرحله به مرحله مشاهده خواهید کر، بنابراین پیشنهاد می کنیم تا پایان مطلب همراه ما باشید.
کرم کارامل جزء دسته های کرم و موس می باشد. اگر شما تمایل دارید که دسر کرم کارامل را خودتان در منزل به روش خانگی تهیه کنید تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا شما را با طرز تهیه دسر کرم کارامل و مواد لازم برای تهیه این دسر آشنا سازیم.
مواد لازم
شیر : ۲ لیوان
شکر : ۱ لیوان
تخم مرغ : ۸ عدد
پودر وانیل : ۱ قاشق چای خوری
نمک : ۱ قاسق چای خوری
خامه : ۲ لیوان
آب جوش : به میزان لارم
طرز تهیه کرم کارامل خوشمزه و لذیذ
ابتدا برای طرز تهیه دسر ساده کرم کارامل، فر را روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید.
سپس ۱/۲ پیمانه شکر را در درون ظرف مناسبی با عمق کم بریزید و ظرف را در طبقه بالای فر به مدت ۵ دقیقه قرار دهید لبه های ظرف را بچرخانید تا شکر به خوبی ذوب شود و تغییر رنگ بدهد وقتی که شکر به خوبی ذوب شد و به مایعی متمایل به قهوه ای تبدیل شد کارامل آماده است. ظرف را از درون فر خارج کنید و در گوشه ای قرار دهید.
می توانید کارامل را در درون تابه نیز تهیه کنید به این ترتیب که در دورن تابه مقداری شکر بریزید.
تابه را بر روی حرارت گاز قرار دهید تا شکر ذوب شود و به رنگ قهوه ای تبدیل شود سپس ۱/۲ پیمانه آب در درون شکر بریزید تا بجوشد و کارامل به رنگ قهوه ای غلیظ تبدیل شود.
در مرحله بعدی درون تابه ای مناسب شیر و خامه را بریزید و تابه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید و شیر و خامه را به تدریج هم بزنید تا زمانی که حباب های کوچکی در روی سطح شیر و خامه بوجود آیند سپس تابه را از روی حرارت گاز بردارید.
تخم مرغ ها را در درون ظرفی قرار دهید و نمک و وانیل و نصف شکر را به تخم مرغ ها اضافه کنید و آن ها را هم بزنید تا به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.
سپس مخلوط شیر و خامه را به تخم مرغ ها به آرامی اضافه کنید و با کمک یک همزن مخلوط این مواد را به خوبی هم بزنید.
بعد از اینکه مایع کرم کارامل را آماده کردید قالب های کم عمقی را تهیه کنید و آن ها را به خوبی چرب کنید.
سپس کارامل را به اندازه ارتفاع یک سانتی متر در درون قالب فر بریزید.
و روی سطح کارامل را به اندازه پنج سانتی متر از مخلوط کرم بریزید همه قالب ها را به همین روش با کارامل و کرم کارامل پر کنید.
سپس قالب ها را در درون ظرف آب جوشی قرار دهید و ظرف را به مدت ۴۵ دقیقه در درون فر قرار دهید. قبل از اینکه قالب هاب کرم کارمل را از درون فر خارج کنید در درون یکی از آن ها کارد تیزی را فرو کنید اگر مایع کرم کارامل به چاقو نچسبد و مایع کرم به خوبی سفت شده باشد کرم کارامل ها آماده هستند و می توانید آن ها را از درون فر خارج کنید.
برای خارج کردن کرم کارامل از درون قالب اطرف کرم کارامل را با چاقو از قالب فر جدا کنید.
و بشقاب سرو کرم کارامل را بر روی قالب فر قرار دهید سپس بشقاب و قالب را برعکس کنید به شکلی که بشقاب در زیر قالب فر قرار بگیرد و قالب فر را تکان دهید تا کرم کارامل از آن خارج شود و در درون بشقاب قرار بگیرد.
نکات مهم در تهیه کرم کرامل
- کرم کارامل را می توانید به صورت داغ و یا سرد سرو کنید. اگر تمایل دارید که کرم کارامل را به صورت سرد میل کنید بهتر است آن را به مدت ۲۴ ساعت در درون یخچال قرار دهید تا خودش را به خوبی بگیرد.
- برای ساخت کرم کارامل می توانید به جای استفاده از چند تا قالب از یک قالب پهن و کم عمق استفاده کنید.
- کارامل خنک باید به سفتی و غلیظی عسل باشد.
- اندازه شکر این نوع دسر خوشمزه را می توانید کاهش دهید.
- اگر شما از شیر پاستوریزه استفاده نمی کنید بهتر است قبل از مخلوط کردن شیر با خامه شیر را بجوشانید و بعد از خنک شدن شیر آن را با خامه مخلوط کنید.
- این دسر خوشمزه و مغذی است پس بهتر است آن را برای مهمانی های خود با غذا های سبک همراه کنید.
دستور تهیه کرم کارامل شکلاتی
کرم کارامل شکلاتی یکی از انواع دسر های بسیار خوشمزه و خوش رنگ است که طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است و نحوه تهیه آن بسیار ساده و راحت است، در ادامه مطلب دستور تهیه آن را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.
مواد لازم :
- شیر : سیصد و پانزده میلی لیتر
- خامه : صد و هشتاد و پنج میلی لیتر
- شکر : شصت گرم
- زرده تخم مرغ : چهار عدد
- شکلات تکه تکه شده : صد و پنجاه گرم
مواد کارامل
- آب : صد و هشتاد و پنج میلی لیتر
- شکر : صد و هشتاد و پنج گرم
روش تهیه :
ابتدا آب و شکر را با هم مخلوط کرده و بر روی حرارت گذاشته تا بجوشد و کاراملی شود سپس داخل قالب ها ریخته و اجازه دهید سرد شود.
حالا شیر و خامه را بر روی حرارت گذاشته و دقت داشته باشید که نجوشد سپس به آن شکلات ها را بیفزایید تا کاملا حل شود.
در مرحله بعدی زرده تخم مرغ و شکر را با کمک همزن به خوبی هم زده و به مخلوط شکلات بیفزایید سپس مخلوط را داخل قالب هایی که کارامل ریخته اید بریزید.
قالب ها را داخل ظرف لبه دار گذاشته و تا نصف قالب ها را آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت پنجاه دقیقه داخل فر بر روی دمای۱۷۰ درجه که از قبل گرم شده است بماند.
در مرحله پایانی بعد از خارج کردن از فر اجازه دهید به دمای محیط برسد و به مدت یک شب داخل یخچال گذاشته و سپس داخل ظرف های مورد نظر آن را برگردانید، نوش جان.
نکات تکمیلی
۱. بهترین قالب برای کرم کارامل قالب های چینی تک نفره می باشد.
۲. زمان افزودن کرم کارامل باید دقت داشته باشید که مواد در یک دما باشند تا شیر حالت بریده بریده نشود.
بعد از آماده شدن کرم کارامل می توانید آن را با انواع میوه جات به زیبایی تزیین کنید. امیدواریم از طرز تهیه کرم کارامل در منزل نهایت لذت را ببرید و بهترین اوقات را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید. برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه دسرهای مختلف به بخش انواع دسر رجوع کنید.
منبع : آرگا