آرگا
  • کد خبر: 35031
    تعداد بازدید : 1,496 بازدید
    تاریخ انتشار : ۲ دی, ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۰
    تعداد نظرات: ۰ نظر
      

    به همین راحتی نان شیرمال خوشمزه در منزل بپزید

    نان شیر مال یک نوع نان بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که شما می توانید آن را در فر و یا کیک پز طبخ کنید.در ادامه مطلب طرز تهیه نان شیر مال را به صورت مرحله به مرحله به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.

    نان شیرمال یکی از انواع نان های خوشمزه است. طرز تهیه نان شیرمال در منزل به راحتی امکان پذیر است و شما می توانید این نان خوشمزه را در منزل با تهیه مواد لازم مورد نیاز بپزید.

    در طرز تهیه نان شیرمال می توانید مقدار شکر نان را بنابر ذائقه خود دو برابر کنید و هم چنین می توانید در پخت نان از گردو و یا کشمش استفاده کنید.

    طرز تهیه نان شیر مال در خانه

    مواد لازم برای پخت نان شیرمال

    آب : نصف پیمانه (ولرم ) شیر : نصف پیمانه (ولرم) شکر : نصف پیمانه تخم مرغ : ۱ عدد آرد : ۴۰۰ گرم روغن : نصف پیمانه پودر مایه خمیر : ۱.۵ قاشق سوپ خوری نمک : یک چهارم قاشق چای خوری

    مواد مورد نیاز روی نان شیرمال

    زعفران : به میزان لازم کنجد یا سیاه دانه : به میزان لازم زرده تخم مرغ : ۱ عدد شکر : نصف قاشق غذاخوری شیر : یک قاشق غذاخوری

    طرز تهیه نان شیرمال در منزل

    برای پخت نان شیرمال ابتدا در ظرفی مناسب مقداری خمیر مایه و شکر را به همراه نصف پیمانه آب مخلوط می کنیم. خمیر مایه

    توجه داشته باشید که ظرف بزرگی را برای مخلوط کردن این مواد انتخاب کنید زیرا خمیر مایه پف خواهد کرد سپس روی ظرف را بپوشانید تا خمیر مایه به خوبی عمل بیاید اگر از آب داغ و یا سرد استفاده کنید خمیر مایه به خوبی عمل نمی آید حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه خمیر مایه به عمل می آید. در ظرفی مناسب شکر و شیر و تخم مرغ و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید و با همزن و یا قاشق دو دقیقه این مخلوط را هم بزنید تا شکر تقریبا در شیر حل شود سپس نصف لیوان روغن را به این مخلوط اضافه کنید و مخلوط را هم بزنید.

    نان شیر نال خوش طعم در طرز تهیه نان شیرمال بعد از این که خمیر نان به خوبی عمل آمد به مخلوط مواد شیر و شکر اضافه می کنیم سپس آرد را به تدریج به مواد اضافه کنید و مواد را به صورت مرتب هم بزنید. مقدار آردی را که به مواد اضافه می کنید باید به حدی باشد که خمیر کمی سفت شود.

    مخلوط مواد نان شیر مال

    بعد از این که خمیر کمی سفت شد، در روی سطحی صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر مایه را بر روی سطح صاف قرار دهید و آن را به خوبی ورز دهید. خمیر نان را باید به مدت ۱۵ دقیقه ورز دهید.

    حتما بخوانید:  چگونه در فر نان خانگی سنتی و خوش طعم بپزیم؟

    ورز دادن خمیر در هنگام ورز دادن هر گاه خمیر به دست های شما چسبید مقداری روغن را به خمیر اضافه کنید. بعد از این که خمیر را ورز دادید باید خمیر صاف و یکدستی تولید شود. در مرحله بعدی طرز تهیه نان شیر مال خمیر ورز داده شده را در ظرف بزرگی قرار دهید و ظرف خمیر را به مدت دو ساعت در دمای اتاق قرار دهید تا خمیر نان به خوبی ورز بیایید و حجم خمیر دو برابر شود.

    نان شیر مال خوشمزه

    بعد از مدت زمان ذکر شده انگشت های خود را در خمیر فرو ببرید تا پف اضافی خمیر را از بین ببرید سپس سطح صافی را آرد پاشی کنید و خمیر را بر روی سطح صاف قرار دهید و از خمیر تکه هایی را جدا کنید و تکه های خمیر را گرد کنید و یا به هر شکل دلخواهی خمیر نان شیرمال را فرم دهید. به خمیر های فرم داده شده ۲۵ دقیقه استراحت دهید توجه داشته باشید که نباید بیشتر از مدت زمان ذکر شده به خمیر استراحت دهید زیرا در هنگام پخت نان خمیر نان ترک می خورد.

    روش تهیه نان شیر مال در هنگام استراحت خمیر می توانید موادی را که می خواهید روی سطح خمیر بمالید را آماده کنید. در ظرفی زرده تخم مرغ و شکر و شیر و زعفران را باهم مخلوط کنید سپس مخلوط این مواد را روی سطح خمیر نان شیر مال قرار دهید و مقداری کنجد و یا سیاه دانه را بر روی خمیر بپاشید و خمیر های نان را در سینی فر بچینید و آن ها را به مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید.

    نان شیر مال آموزش پخت نان شیر مال

    بعد از اینکه نان شیرمال کاملا پخته شد و رنگ آن طلایی شد آن را از درون فر بیرون آورید. شما می توانید در طرز تهیه نان شیرمال روی سطح خمیر مخلوطی از کنجد و سیاه دانه را بپاشید. برای آموزش پخت نان به بخش انواع نان مراجعه کنید.

    منبع : آرگا

    برچسب ها :

    نظرات برای این مطلب بسته شده است.


    Sorry, the comment form is closed at this time.