آرگا
  • کد خبر: 34706
    تعداد بازدید : 5,795 بازدید
    تاریخ انتشار : ۲۹ آذر, ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰
    تعداد نظرات: ۰ نظر
      

    طرز تهیه قطاب یزدی در آشپزخانه کدبانوهای ایرانی

    قطاب یکی از شیرینی های اصیل استان یزد است که می توانید آن را در منزل برای مهمانی ها و عید نوروز تدارک ببینید. در این بخش طرز تهیه قطاب و نکات طلایی برای طبخ بهتر این شیرینی خوشمزه را در اختیار شما دوستان عزیز قرار داده ایم.

    یکی از شیرینی های سنتی ایرانی قطاب است  که همانند کیک یزدی از سوغاتی های معروف استان یزد می باشد و با توجه به طعم بسیار خوب و عالی که دارد از بقیه شیرینی ها متمایز شده است. در ادامه مطلب طرز تهیه قطاب یزدی را به شما عزیزان آموزش می دهیم.

    طرز تهیه قطاب در منزل

    شیرینی قطاب یکی از شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار است که می توانید آن را در منزل برای مهمانی های خود تهیه کنید در این مطلب مواد لازم و طرز تهیه قطاب را مشاهده خواهید کرد.

    روش تهیه قطاب یزدی

    مواد لازم

    ماست : نصف پیمانه
    آرد : ۲ پیمانه
    زرده تخم مرغ : ۲ عدد
    بکینگ پودر : ۱ قاشق غذاخوری
    روغن جامد ذوب کرده  : نصف پیمانه

    مواد لازم جهت پر کردن وسط قطاب

    گلاب : ۴ قاشق مرباخوری
    پودر هل: ۱ قاشق مرباخوری
    بادام پودر شده : ۱ قاشق مرباخوری
    پودر قند: ۱ پیمانه

    طرز تهیه مواد میانی قطاب

    در ظرفی مناسب پودر بادام و پودر هل و پودر قند را با مقداری گلاب مخلوط کنید.

    روش تهیه قطاب یزدی

    در طرز تهیه قطاب ابتدا بکینگ پودر را در ظرف مناسبی در مقداری ماست به خوبی حل کنید سپس زرده تخم مرغ و روغن جامد را که از قبل ذوب کرده اید به ماست و بکینگ پودر اضافه کنید و آن ها را هم بزنید تا به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند. آرد را به تدریج به مخلوط مواد قطاب اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به شکل خمیر در آیند سپس خمیر را در درون نایلونی قرار دهید و آن را در درون یخچال به مدت ۱.۵ ساعت قرار دهید. سپس خمیر را از درون یخچال بیرون آورید و بر روی سطح صاف و یا تخته ای مقداری آرد بپاشید و خمیر را به کمک وردنه نانوایی نازک کنید و با دهانه یک لیوان دایره هایی را بر روی خمیر صاف شده قالب بزنید.

    خمیر شیرینی قطاب

    در مرحله بعدی روش تهیه این شیرینی یزدی خوشمزه یک قاشق چای خوری از مخلوط مواد میانی قطاب بردارید.

    مواد میانی قطاب

    آن را در وسط خمیر دایره ای شکل بریزید سپس لبه های خمیر را روی هم جمع کنید و با دست اطراف آن را چین بدهید. باقی مانده خمیر ها را نیز به همین ترتیب با مخلوط مواد میانی قطاب پر کنید.

    حتما بخوانید:  طرز تهیه شیرینی گردویی با روشی آسان و راحت

    آموزش روش تهیه قطاب

    شیرینی قطاب
    مقداری روغن در درون قابلمه ای مناسب بریزید و قابلمه را بر روی حرارت گاز قرار دهید تا به خوبی داغ شود سپس قطاب ها را در درون روغن داغ بیندازید تا به خوبی سرخ شوند و به رنگ طلایی در آیند.

    سرخ کردن قطاب یزدی

    سپس قطاب ها را از درون روغن بیرون بیاورید و آن ها را در درون صافی قرار بدهید تا روغن اضافی آن ها خارج شود و به خوبی خنک شوند. سپس در ظرفی مناسب مقداری پودر قند و هل را باهم مخلوط کنید و قطاب ها را در مخلوط پودر قند و هل بغلطانید.

    قطاب یزدی

    نکاتی برای طبخ بهتر قطاب

    1. در طرز تهیه قطاب ابتدا آرد را چند بار الک کنید سپس به مواد خمیر قطاب اضافه کنید
    2. می توانید در روش تهیه شیرینی قطاب به جای ماست از همان اندازه شیر استفاده کنید.
    3. برای طرز تهیه مواد میانی قطاب می توانید به جای پودر بادام از پودر پسته استفاده کنید و می توانید پودر گردو را با شکر و دارچین و هل و گلاب مخلوط کنید و به عنوان مواد میانی قطاب از آن ها استفاده کنید.
    4. اگر آرد را به تدیج به مخلوط مواد خمیر اضافه کنید خمیر شما تردتر خواهد شد.
    5. در هنگام پیچاندن خمیر قطاب توجه داشته باشید که هیج جای خمیر نباید باز بماند.
    6. می توانید قطاب ها را به جای این که در روغن سرخ کنید در درون فر با درجه حرارت ۱۸۰ سانتی گراد به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید.
    7. بعد از اینکه قطاب ها به خوبی سرد شدند آن ها در درون پودر قند و هل بغلطانید.

    قطاب نوعی شیرینی خوشمزه و خوش طعم

     می توانید برای تزیین قطاب از پودر پسته استفاده کنید. امیدواریم از آموزش طرز تهیه قطاب رضایت داشته باشید و تدارک این شیرینی خوشمزه و خوش طعم در منزل لذت کافی را ببرید و لحظات خوبی را در کنار خانواده خود سپری کنید. اگر تمایل دارید که با طرز تهیه شیرینی های مختلف آشنا شوید به بخش انواع شیرینی مراجعه کنید.

    منبع : آرگا

    برچسب ها :
    پیشنهاد آرگا به شما