آرگا
  • کد خبر: 32095
    تعداد بازدید : 2,492 بازدید
    تاریخ انتشار : ۱۶ آذر, ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۵
    تعداد نظرات: ۱ نظر
      

    روش پخت سمنو سفره هفت سین در خانه

    سمنو یکی از سین های سفره هفت سین عید نوروز شما است که می توانید آن را در منزل خودتان تهیه کنید. در این بخش از آشپزی طرز تهیه سمنو را به شما دوستان عزیز آموزش می دهیم تا پایان مطلب همراه ما باشید.

     از زمان های قدیم با نزدیک شدن به عید نوروز سمنو را برای سفره هفت سین طبخ می کردند. سمنو دارای طعم و مزه متفاوت و خواص بسیار زیادی است برای تهیه سمنو به زمان چند روزه و حوصله زیادی نیاز دارید تا پایان مطلب با ما همراه باشید تا با طرز تهیه سمنو در منزل آشنا شوید.

    سمنو یکی از خوراکی های محلی ایرانی است که در تجریش به وفور پخت می شود. در این مطلب آموزش طرز تهیه سمنو را به همراه نکاتی برای طبخ بهتر در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.

    طرز تهیه سمنو در خانه

    مواد لازم برای تهیه سمنو

    گندم با پوست : نیم کیلو گرم
    آرد گندم : ۲ کیلو گرم

    موا لازم سمنو

    طرز تهیه سمنو در منزل

    ابتدا گندم ها را با دقت تمیز کنید سپس آن ها را به خوبی با آب سرد بشویید و گندم های شسته شده را در درون ظرف مناسبی قرار دهید و روی گندم ها مقداری آب بریزید توجه داشته باشید که آب روی سطح گندم ها باید به اندازه بند انگشت شما باشد به مدت ۳ روز ظرف گندم را در جای مناسبی قرار دهید و در این مدت در طی روز چند بار آب گندم ها را عوض کنید.

    خیساندن گندم ها

    بعد از این که گندم ها جوانه زدند آن ها را در درون صافی مناسبی بریزید و مقداری آب خنک بر روی گندم های صافی بریزید و صافی را در محلی قرار دهید تا آب گندم ها از آن ها به خوبی خارج شود.

    روش پخت سمنو برای نوروز

    سپس دستمال پارچه ای تمیزی را کاملا خیس کنید و گندم ها را در درون پارچه بریزید و پارچه را در درون ظرف مناسبی قرار دهید روزی دو بار آب بر روی دستمال پارچه ای بپاشید توجه داشته باشید که آب زیادی را بر روی پارچه نریزید زیرا آب زیاد باعث ترش شدن گندم ها می شود بنابرین سمو نیز ترش خواهد شد فقط پارچه را با آب مرطوب کنید.

    سمنو

    هنگامی که ریشه های گندم در آمدند آن ها را در روی پارچه ای تمیز پهن کنید و با کمک پارچه نمدار دیگری روی گندم ها را بپوشانید و بعد از اینکه ساقه سفید گندم ها پدیدار شدند آن ها را برای تهیه سمنو آماده کنید.

    پخت سمنو
    بعد از موفقیت در مرحله قبل طرز تهیه سمنو و آماده کردن گندم ها، آن ها را در درون چرخ گوشت ریخته و دو بار آن ها را چرخ کنید و ۸ لیوان آب ولرم بر روی گندم های چرخ شده بریزید و گندم ها را در درون صافی بریزید تا مقداری از آب و شیره آن ها از صافی رد شود سپس گندم های باقی مانده در صافی را به خوبی فشار دهید تا شیره آن ها به خوبی از گندم ها خارج شود. تفاله های گندم را در ظرف مناسبی بریزید و دو لیوان آب بر روی تفاله ها ریخته و دوباره آن ها را صاف کنید. در قابلمه مناسبی آرد گندم را بریزید و سپس شیره را با مقداری آب مخلوط کنید و بر روی آرد گندم بریزید  و آرد را به خوبی شیره گندم حل کنید تا رقیق شود. قابلمه را بر روی شعله گاز قرار دهید و مرتب محتویات درون قابلمه را هم بزنید تا مایع سمنو به جوس بیاید و غلیظ شود. توجه داشته باشید که مایه سمنو را باید به قدری هم بزنید که ته نگیرد و از گلوله شدن آرد جلوگیری شود و مایه سمنو به شکل حلوا در آید. در طرز تهیه سمنو بعد از اینکه مایه آن به شکل حلوا در آمد آن را ماند حلوا البته بدون شکر و روغن سرخ کنید و مقداری آب ولرم را آرام آرام به حلوا اضافه کنید و به خوبی حلوا را هم بزنید تا گلوله های تشکیل شده آن باز شوند و مایه به شکل سمنو درآید.

    حتما بخوانید:  تزیین تخم مرغ هفت سین با ایده های جدید و خلاقانه

    طرز تهیه سمنو در منزل

    سپس سمنو را به مدت یک ساعت بر روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید و بر روی دری قابلمه سمنو دم کنی قرار دهید. اگر مقدار سمنو شما کم است و در قابلمه کوچک تری آن را طبخ کرده اید می توانید قابلمه سمنو را در درون فر به مدت یک ساعت قرار دهید. بعد از یک ساعت سمنو آماده است.

    روش طبخ سمنو سمنو ویژه نوروز

    نکاتی برای طبخ بهتر

    1. گندم های سمنو باید از نوع خوب و مرغوبی باشند.
    2. خیس کردن گندم به مدت ۲ روز در محیطی گرم کافی می باشد.
    3. بهتر است در زیر گندم هایی که در پارچه می ریزید آبکش و یا صافی بگذارید.
    4. جنس دستمال پارچه ای باید نخی باشد پارچه نخی همواره مرطوب می ماند.
    5. بهتر است در طرز تهیه سمنو با کمک یک اسپری بر روی پارچه آب بپاشید.
    6. برای آرد سمنو می توانید از یک دوم آرد جوانه گندم نرم شده استفاده کنید که آرد جوانه گندم را باید به خوبی الک کنید استفاده از این آرد در تهیه سمنو شیرینی طبیعی سمنو را بیشتر می کند.
    7. دم کردن سمنو در کیفیت سمنو بسیار موثر است و سمنو را باید بر روی شعله با حرارت ملایم دم کنید.
    8. می توانید در طرز تهیه سمنو از بادام و پسته و فندق استفاده کنید.
    9. هرگز اجازه ندهید که گندم ها به مرحله سبز شدن برسند زیرا شیرینی سمنو شما کم می شود.
    10. اگر بلافاصله بعد از در آمدن جوانه های گندم فرصت کافی برای ادامه مراحل طرز تهیه سمنو ندارید می توانید جوانه ها را در درون یخچال بگذارید با این کار جلوی رشد بیشتر جوانه های گندم را می گیرید و جوانه ها نیز در درون یخچال تا چند روز سالم خواهند ماند.

    سمنو خوشمزه و خوش طعم

    بعد از اینکه سمنو آماده شد بگذارید کمی خنک شود و بعد سمنو را در ظرف هایی قرار دهید و می توانید سمنو را با خلال پسته و بادام و … تزیین کنید و به عنوان عصرانه در کنار اعضای خانوادتان میل کنید. نوش جان

    منبع : آرگا

    برچسب ها :
    انتشار یافته: ۱
    1. سمنوی شهر درق خراسان شمالی یکی از مرغوبترین سمنوهای ایران است که به نقاط مختلف کشور و برخی از کشورهای همسایه هم صادر میشود.


    پیشنهاد آرگا به شما