دسته ها
پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳

از خواص بی نظیر بادام زمینی و ارزش غذایی بالای آن چه می دانید؟

  • سمیرا غلامحسینی
  • ۹ آذر ۱۳۹۴
  • ۰

بادام زمینی یکی از دانه های آجیل شناخته شده برای اغلب مردم می باشد. این دانه خوشمزه و ترد مزایای زیادی برای حفظ سلامتی بدن دارد. یکی از مهمترین خواص بادام زمینیع محافظت از پوست در برابر آسیب های محیطی می باشد.

بادام زمینی یکی از خوشمزه ترین دانه ها از گذشته های دور به شمار می رود. این دانه ها مواد مغذی بسیاری دارند که موجب حفظ سلامتی بدن می شوند. بادام زمینی یکی از منابع غنی از پروتئین محسوب می شود. در این مطلب با فواید و خواص بادام زمینی به همراه ارزش غذایی آن آشنا می شویم.

مهمترین مزایا و خواص بادام زمینی

این دانه پر کالری سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن می باشد که برای حفظ سلامتی بسیار مطلوب هستند. یکی از مهمترین خواص بادام زمینی دارا بودن سطح کافی از اسیدهای چرب غیر اشباع به ویژه اسید اولئیک می باشد. این اسیدهای چرب غیر اشباع سبب کاهش چربی بد خون و افزایش چربی خوب در خون می شود. از این رو مصرف بادام زمینی از بسیاری بیماری ها پیشگیری می کند. به طور کلی برخی از خواص بادام زمینی به شرح زیر است.

خواص بادام زمینی

  • از آن جایی که بادام زمینی یکی از منابع غنی از چربی های غیر اشباع می باشد, مصرف آن موجب جلوگیری از بیماری عروق کرونر و سکته مغزی می شود.
  • دانه های بادام زمینی منبع خوبی از پروتئین ها می باشند, این پروتئین ها از اسیدهای آمینه با کیفیت عالی تشکیل شده اند که برای رشد و تکامل بدن بسیار ضروری می باشند.
  • مطالعات زیادی نشان داده است که بادام زمینی حاوی غلظت بالایی از ترکیب آنتی اکسیدان های پلی فنولی و P-کوماریک اسید می باشد. تصور می شود این ترکیب خطر ابتلا به سرطان معده را با محدود کردن تشکیل نیتروزآمین های سرطان زا در معده, کاهش می دهد.
  • بادام زمینی سرشار از یکی دیگر از آنتی اکسیدان های پلی فنولیک به نام رسوراترول است. یافته ها ثابت کرده است این آنتی اکسیدان عملکرد حفاظتی در برابر سرطان ها, بیماری های قلبی, بیماری عصبی دژنراتیو, بیماری آلزایمر و عفونت های قارچی / ویروسی دارد.
  • یکی از مهمترین خواص بادام زمینی, کاهش خطر سکته مغزی است که ناشی از آنتی اکسیدان رسوراترول می باشد. در واقع این آنتی اکسیدان از طریق تغییر مکانیسم های مولکولی در رگ های خونی و افزایش تولید هورمون گشادکننده عروق، اکسید نیتریک, موجب کاهش خطر سکته مغزی می شود.
  • برخی بررسی ها نشان داده است, یکی از بیماری های قابل درمان و پیشگیری با بادام زمینی, دیابت می باشد.

بادام زمینی برای دیابت

ارزش غذایی بادام زمینی

هر 100 گرم از این دانه ها, 567 کالری برای بدن فراهم می کند. از این رو بادام زمینی جزء دانه های پرکالری محسوب می شود و نیاز 29 درصد روزانه به کالری را برای بدن تامین می کند. این مقدار از این دانه, حاوی حدود 49 گرم چربی است که 165 درصد نیاز روزانه به چربی را برای بدن فراهم می کند. از طرفی دیگر صد گرم بادام زمینی حاوی 705 میلی گرم پتاسیم است که حدود 15 درصد از نیاز روزانه به این ماده برای بدن تامین می شود. همچنین این مقدار از دانه ها, 16 گرم کربوهیدرات برای بدن فراهم می کند که معادل 12 درصد نیاز روزانه به آن می باشد. 100 گرم دانه بادام زمینی حاوی حدود 25 گرم پروتئین می باشد که معادل 46 درصد از نیاز روزانه به پروتئین ها را برای بدن تامین می کند. به طور خلاصه ارزش غذایی 100 گرم از این دانه به شرح زیر می باشد.

روغن بادام زمینی

  •  آرون گروپس
  •  مبل و میز
  • فیبر 8.5 گرم معادل با 22 درصد از نیاز روزانه
  • تامین 60 درصد نیاز روزانه به فولات
  • تامین 75 درصد نیاز روزانه به نیاسین
  • تامین 35 درصد نیاز روزانه به اسید پانتوتنیک
  • تامین 27 درصد نیاز روزانه به پیریدوکسین
  • تامین 10 درصد نیاز روزانه به ریبوفلاوین
  • تامین 53 درصد نیاز روزانه به تیامین
  • تامین 55.5 درصد نیاز روزانه به ویتامین E
  • تامین 1 درصد نیاز روزانه به سدیم
  • تامین 9 درصد نیاز روزانه به کلسیم
  • تامین 127 درصد نیاز روزانه به مس
  • تامین 57 درصد نیاز روزانه به آهن
  • تامین 42 درصد نیاز روزانه به منیزیم
  • تامین 84 درصد نیاز روزانه به منگنز
  • تامین 54 درصد نیاز روزانه به فسفر
  • تامین 13 درصد نیاز روزانه به سلنیوم
  • تامین 30 درصد نیاز روزانه به زینک

خواص بادام زمینی برای پوست- مو و زیبایی

مهمترین مزایای بادام زمینی

از آن جایی که این دانه ها یکی از مهمترین منابع غنی از ویتامین E به شمار می رود, یکی از مهمترین خواص بادام زمینی حفظ سلامتی پوست- مو و زیبایی می باشد. در واقع ویتامین E موجود در بادام زمینی به حفظ یکپارچگی غشای سلولی غشاهای مخاطی و پوست کمک می کند و از آن ها در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد مقابله کرده و موجب محافظت از پوست می شود. به طور خلاصه خواص بادام زمینی برای پوست و مو به شرح زیر می باشد.

  • خوردن روزانه مقدار مناسبی بادام زمینی, موجب آرام شدن اعصاب, رگ های خونی و عضلات می شود و این مسئله موجب سلامتی و جوانی پوست می شود.
  • یکی از مهمترین خواص بادام زمینی, درمان اختلالات پوستی مانند پسوریازیس و اگزما می باشد. اسیدهای چرب موجود در بادام زمینی از قرمزی و تورم پوست جلوگیری می کنند. همچنین پروتئین موجود در این دانه ها مسئولیت بازسازی سلول ها را دارد. ویتامین E, روی و منیزیم موجود در بادام زمینی, از درون پوست را درخشان کرده و بر از بین بردن باکتری هایی که سبب ایجاد آکنه های پوستی می شوند, تاثیر مثبتی دارد.
  • از آن جایی که این دانه ها 22 درصد از نیاز روزانه به فیبرها را برای بدن فراهم می کنند, در نتیجه در فلاشینگ کردن سموم و مواد زائد مضر از بدن کمک می کنند و منجر به ایجاد پوستی سالم می شوند.

خواص بادام زمینی

  • یکی از عالی ترین ماسک های صورت, ماسک کره بادام زمینی می باشد چرا که موجب از بین رفتن آلودگی پوست صورت می شود و پوست را درخشان و شفاف می کند.
  • بسیاری از مواد مغذی موجود در بادام زمینی از جمله اسیدهای چرب امگا 3, رشد سالم موها را ترویج می دهند.
  • یکی از اسیدهای آمینه موجود در بادام زمینی در درمان طاسی مردان و ارتقاء رشد مو کمک بسیاری می کند.
  • ویتامین E موجود در بادام زمینی, از خشکی مو جلوگیری کرده و موها را سالم و قوی می کند.

مزایای بادام زمینی برای زنان باردار

خواص بادام زمینی

مطالعات زیادی نشان داده است مصرف دانه ها و از جمله بادام زمینی در زنان باردار, خطر ابتلا به بیماری های آلرژیک مانند آسم در کودکان را کاهش می دهد. با این حال با توجه به اینکه برخی از افراد به این دانه ها حساسیت دارند, توصیه می شود در صورت حساسیت از مصرف بادام زمینی اجتناب شود.

خواص بادام زمینی در کاهش وزن

از آن جایی که بادام زمینی حاوی فیبر می باشد, مصرف آن قبل از وعده های غذایی موجب احساس سیر شده و منجر به کم خوردن وعده غذایی می شود. همچنین این دانه های پر کالری باعث می شوند تا انرژی مورد نیاز بدن در انجام فعالیت های روزمره تامین شود.

موثرترین فواید بادام زمینی برای مغز

خواص بادام زمینی

بادام زمینی حاوی ویتامین های مهم گروه B- کمپلکس نظیر ریبوفلاوین، نیاسین، تیامین، اسید پانتوتنیک، ویتامین B-6 و فولات می باشد که این ویتامین ها به سلامتی مغز و جریان خود در مغز کمک می کند. دانه های آجیل و از جمله بادام زمینی منابع غنی از مواد معدنی مانند مس، منگنز، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، روی و سلنیوم می باشند که این مواد برای حفظ سلامتی بدن ضروری می باشند.

ارزش غذایی بادام زمینی

با توجه به مطالب بیان شده در مورد خواص بادام زمینی, این دانه ها فواید زیادی برای سلامتی زنان و مردان و کودکان در هر شرایطی دارند. با این حال از مصرف بیش از حد بادام زمینی نیز باید اجتناب شود چرا که ممکن است باعث تهدید در سلامتی فرد شود.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *