آرگا
  • کد خبر: 25289
    تعداد بازدید : 1,346 بازدید
    تاریخ انتشار : ۱۷ آبان, ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۹
    تعداد نظرات: ۰ نظر
      

    خواص زرشک و فواید و مضرات زرشک را بهتر بشناسیم

    زرشک یکی از گیاهان شناخته شده می باشد که مزایای زیادی برای حفظ سلامتی بدن دارد. یکی از فرآورده های پرکاربرد زرشک, آب زرشک می باشد. یکی از مهمترین خواص آب زرشک, حفظ سلامتی پوست بدن می باشد.

    زرشک یکی از شناخته شده ترین مواد غذایی به شمار می آید که علاوه بر مصارف خانگی, کاربردهای دارویی نیز دارد. در طب سنتی این ماده غذایی در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد داشت. در این مطلب با تمامی مزایا و خواص زرشک و معایب و مضرات آن آشنا می شویم.

    مهمترین مزایا و خواص زرشک

    معایب زرشک

    زرشک یکی از گیاهان غذایی به شمار می آید که از میوه و ریشه این گیاه به عنوان دارو استفاده می کنند. زرشک در درمان ناراحتی های کلیه, مجاری ادرار و دستگاه گوارشی مانند سوزش سر دل, یبوست, بی اشتهایی, بیماری های کبد و طحال کاربرد دارد. به علاوه مصرف این گیاه به افزایش گردش خون, رفع گرفتگی عضلات و درمان ناراحتی های ریه کمک می کند. زرشک سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و به عنوان یک منبع مکمل ویتامین C به شمار می آید و با التهابات بدن مقابله می کند. از مهمترین کاربردهای زرشک, استفاده آن برای ترک مواد مخدر را می توان نام برد.

    سلامتی قلب و خواص زرشک برای آن

    زرشک تصفیه کننده خون است و عملکرد گردش خون در بدن را بهبود می بخشد. علاوه بر این برخی تحقیقات نشان داده است که زرشک ضربان قلب را قوی تر می کند. وجود مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن سبب شده است که مصرف این گیاه به حفظ سلامتی قلب کمک کند.

    خواص زرشک برای دستگاه گوارشی و دستگاه های داخلی بدن

    زرشک تاثیرات مثبتی بر معده می گذارد و از موثرترین خواص زرشک می توان به درمان بیمای های مرتبط با دستگاه گوارش اشاره کرد. درمان بواسیر, یبوست, مشکلات کلیوی, بی اشتهایی, اسهال, سوء هاضمه از جمله بیماری های مرتبط با دستگاه گوارش است که مصرف زرشک تاثیرات زیادی در درمان این بیماری ها دارد. همچنین اختلالات کبدی, بیماری های کیسه صفرا, یرقان, اختلالات طحال و نقرس نیز توسط زرشک بهبود می یابند.

    زرشک و تاثیرات آن بر مفاصل بدن

    بیماری های روماتیسم, ورم مفاصل, آرتروز از جمله بیماری های مفصلی به شمار می روند که زرشک تاثیر زیادی در درمان آن ها دارد و درد ناشی از این بیماری ها را تسکین می دهد. از این رو مصرف آن به افرادی که دچار بیماری های مفصلی هستند, توصیه می شود.

    حفظ سلامتی دندان ها با زرشک

    تحقیقات زیادی نشان داده است مسواک زدن با ژل حاوی عصاره زرشک باعث کاهش پلاک دندانی می شود. بنابراین از زرشک می توان به عنوان یک خمیر دندان طبیعی استفاده نمود.

    خواص زرشک در درمان دیابت

    از آن جایی که مصرف منظم زرشک می تواند قند خون را کنترل کند, از این گیاه می توان برای کنترل و بهبود قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم استفاده نمود که برخی تحقیقات صحت این مسئله را ثابت کرده است.

    درمان التهاب بدن با زرشک

    زرشک خاصیت ضد التهابی دارد و به همین دلیل در درمان بیماری هایی که ناشی از التهاب می باشند, کاربرد وسیعی دارد. از جمله این بیماری ها التهاب لثه است که بررسی ها نشان داده است مسواک زدن دندان ها با ژل حاوی عصاره زرشک می تواند التهابات لثه را از بین ببرد.

    خواص زرشک برای پوست

    بربرین موجود در زرشک مانع از رشد باکتری های مضر در بدن شده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. به همین دلیل این ماده از بیماری های پوستی مانند بروز آکنه, قرمزی و التهاب پوست جلوگیری می کند. از این رو مصرف یکی از مهمترین خواص زرشک, حفظ سلامتی پوست است. همچنین عمل ضد باکتری زرشک زخم ناشی از سوختگی را تسکین می دهد و از طرف دیگر از بروز عفونت جلوگیری می کند. از زرشک در تسکین زخم های دهانی نیز استفاده می شود.

    زرشک یکی از منابع ویتامین C به شمار می رود که از پوست در برابر رادیکال های آزاد و مضر محافظت می کند. این رادیکال های آزاد موجب پیری زودرس پوست می شوند. به علاوه زرشک یکی از مواد تغذیه کننده پوست به شمار می آید و به تولید کلاژن و الاستین در بدن کمک می کند و پوست را سفت می کند. در نتیجه زرشک یکی از مواد مغذی بسیار مفید برای حفظ سلامتی و شادابی پوست به شمار می آید.

    مضرات و معایب زرشک

    زرشک و اثرات آن بر پوست

    با اینکه زرشک مزایای فراوانی در حفظ سلامتی بدن دارد, اما مصرف بیش از حد آن ممکن است سلامتی بدن را تهدید کند. بعلاوه مصرف این گیاه ممکن است برای برخی از افراد با شرایط خاص, مضر باشد. مصرف زرشک برای نوزادانی که تازه متولد شده اند, خطرناک است, چرا که زرشک حاوی ماده ایی به نام بربرین می باشد که این ماده می تواند آسیب مغزی به نوزادان و به ویژه نوزادان نارس و مبتلا به زردی وارد سازند.

    از دیگر شرایطی که افراد نمی توانند زرشک مصرف کنند, بارداری و شیردهی است. مصرف زرشک در طول بارداری, برای سلامتی جنین خطرناک است و ممکن است آسیب مغزی به جنین درون رحم وارد کند. علاوه بر این مادران شیرده باید از مصرف زرشک خودداری کنند چرا که این ماده از طریق شیر ممکن است به نوزاد منتقل شود.

    افرادی که دچار اختلالات انعقادی می باشند, باید از مصرف زرشک پرهیز کنند. از دیگر مضرات زرشک ماده بربرین موجود در آن است که لختگی خون را کاهش داده و خطر خونریزی را افزایش می دهد و از این جهت ممکن است اختلالات خونریزی را تشدید کند.

    از آن جایی که زرشک فشار خون را کاهش می دهد, مصرف بیش از حد آن در افرادی که مبتلا به فشار خون پایین هستند, زیان بار است و این افراد باید از مصرف این گیاه طبیعی خودداری کنند.

    با توجه به این که زرشک خونریزی را طولانی, سرعت سیستم عصبی را کاهش و سطح قند خون در بدن را تغییر می دهد, به افرادی که می خواهند عمل جراحی انجام دهند, توصیه می شود از دو هفته قبل عمل, از مصرف زرشک خودداری کنند.

    با توجه به خواص زرشک و فرآورده های حاصل از آن, جای دادن آن در رژیم غذایی افرادی که دارای شرایط خاصی نمی باشند, توصیه می شود. با این حال از مصرف بیش از حد این ماده غذایی نیز باید اجتناب شود.

    منبع : آرگا

    برچسب ها :