آرگا
  • کد خبر: 23062
    تعداد بازدید : 234 بازدید
    تاریخ انتشار : ۷ آبان, ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۱
    تعداد نظرات: ۰ نظر
      

    طرز تهیه ماست و نکاتی که باید رعایت کنید

    در مقاله امروز طرز تهیه ماست را در منزل آموزش خواهیم داد که به همراه نکاتی در خصوص هر چه بهتر و خوشمزه تر شدن آن تقدیم حضورتان می کنیم.

    ماست یکی از لبنیات مفید و سرشار از کلسیم است که متخصصا تغذیه بسیار آن را سفارش می کنند و می گویند که خوردن روزی یک یا دو پیاله از ماست کم چرب در پیشگیری از بسیاری بیماری ها نظیر پوکی استخوان مفید است. از این رو طرز تهیه ماست را برای شما آماده کرده ایم که بتوانید آن را در منزل تهیه و مصرف کنید.

    آموزش و طرز تهیه ماست در منزل:

    امروزه پزشکان و متخصصان تغذیه به این نتیجه رسیده اند که ماست دارای خواص بسیار زیادی است که می تواند از ابتلا به بسیاری از بیماری ها پیشگیری کند. اگر مختصری راجع به تارخچه پیدایش اولین ماست بگوییم، باید گفت که در قدیم شیر را درون کیسه ای که از پوست بز درست شده بود می ریختند و برای حمل و نقل به مکان های دیگر می بردند. باکتری موجود در پوست بز باعث تخمیر آن می شد و ماست شکل می گرفت. از آن پس محققان با آزمایشاتی بر روی شیر دریافتند که نوعی باکتری باعث تخمیر شیر و شکل گیری ماست می شود که برای سلامتی بسیار مفید است. حال طرز تهیه ماست را به شما عزیزان آموزش می دهیم.

    طرز تهیه ماست

    مواد لازم برای تهیه ماست:

    شیر : ۱ لیتر

    ماست : ۲ قاشق سوپخوری

    دستور تهیه ماست در منزل:

    ابتدا شیر را روی حرارت بگزارید تا به جوش آید، اجازه دهید ۱۰ تا ۲۰ درصد از شیر در اثر جوشیدن تبخیر شود . (جوشیده نشدن کافی شیر باعث بیماری تب مالت می گردد، پس با دقت اجازه دهید که به خوبی بجوشد و کمی از آن تبخیر شود). دقت داشته باشید که شیر را باید مرتبا هم بزنید تا سر نرود.

    پس از آنکه شیر به مقدار کافی جوشید آن را از روی حرارت بردارید تا سرد شود، دقت داشته باشید که نباید شیر زیاد سرد شود. باید به دمایی برسد که وقتی انگشت خود را در آن می زنید دست را نسوزاند در حالی که به خوبی گرمای آن احساس می شود.

    کمی شیر را در ظرفی جداگانه با ماست مخلوط کنید و خوب هم بزنید. مایع ماست را هم زمان با هم زدن شیر به آن بیافزایید تا به خوبی با شیر مخلوط شود.

    درب ظرف را بگذارید و ظرف شیر مایه زده را به مدت ۴ تا ۵ ساعت با پتو و یا هر چیز دیگری که فکر می کنید مانع از پایین آمدن دمای شیر می شود بپوشانید. به این عمل گرمخانه می گویند.

    پس از گذشت مدت زمان ذکر شده ظرف را به آرامی داخل یخچال بگذارید تا کاملا خنک شود. دقت داشته باشید که نباید تا قبل از سرد شدن کامل به آن دست بزنید اینکار موجب آب انداختن ماست می شود. اگر ماست شما آب انداخت، آن را دور نریزید، این آب خاصیت های فراوانی دارد، آن را با ماست مخلوط کرده و میل کنید.

    ماست و خیار

    نکاتی که در مورد بهتر شدن ماست باید بدانید:

    اگر شیر برای مایه زدن خیلی داغ باشد و یا دمای شیر مایه زده شده بالا باشد و یا مدت زمان بیشتری در دمای گرمخانه بماند و یا پس از خارج شدن از دمای گرم خانه با سرعت کند تری سرد شود باعث می شود تا شیر ترش گردد.

    اگر شیر برای مایه زدن دمای پایینی داشته باشد و یا دمای شیر مایه زده شده و یا همان گرمخانه پایین باشد و یا مدت زمان کمتری در دمای گرمخانه بماند باعث می شود تا ماست شیرین و بی مزه شود.

    *+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*

    امیدواریم که آموزش طرز تهیه ماست توانسته باشد شما را در تهیه ماست در منزل یاری کند. با مراجعه به بخش دسر و پیش غذا می توانید با انواع دسر و طرز تهیه آنها آشنا شوید.

    منبع : آرگا

    برچسب ها :