آرگا
  • کد خبر: 22059
    تعداد بازدید : 154 بازدید
    تاریخ انتشار : ۹ آبان, ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۸
    تعداد نظرات: ۰ نظر
      

    خواص اسفناج, با ۷ خاصیت مفید اسفناج آشنا شوید

    اسفناج یکی از سبزیجات شناخته شده است که در بسیاری از غذاهای ایرانی ها کاربرد دارد. این سبزی بسیار خوشمزه مزایای بسیاری دارد. از جمله خواص اسفناج می توان به درمان کم خونی اشاره کرد.

    اسفناج یکی از مواد غذایی فوق العاده مغذی و کم کالری می باشد. سبزیجاتی تیره رنگ مانند اسفناج برای حفظ سلامتی پوست و مو و استخوان ها حائز اهمیت هستند و مواد معدنی و ویتامین های زیادی را برای بدن تامین می کنند. از خواص اسفناج می توان به بهبود کنترل قند خون در افراد دیابتی و کاهش خطر ابتلا به سرطان ها اشاره کرد. در این مطلب با ۷ از مزایای اسفناج آشنا می شویم.

    موثرترین خواص اسفناج

    مزایای اسفناج

    ۱- درمان انواع دیابت

    اسفناج حاوی یک آنتی اکسیدان شناخته شده به نام اسید آلفا لیپوئیک است که بررسی ها نشان داده است این ماده سطح قند خون در افراد دیابتی را کاهش می دهد. همچنین وجود این ماده در اسفناج سبب افزایش حساسیت به انسولین و جلوگیری از تغییرات ناشی از استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به دیابت می شود.

    ۲- پیشگیری از سرطان ها با مصرف اسفناج

    اسفناج و سایر سبزیجات تیره رنگ حاوی ماده ایی به نام کلروفیل می باشند که این ماده اثرات سرطان زایی مواد غذایی که با حرارت بالا سرخ می شوند را مسدود می کند.

    ۳- پیشگیری از آسم

    خواص اسفناج

    خطر ابتلا به آسم در افرادی که از مواد مغذی خاصی استفاده می کنند, پایین تر از سایر افراد است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتن می باشد که اسفناج یکی از منابع عالی این ماده مغذی است. زردآلو، کلم بروکلی، طالبی، کدو تنبل و هویج نیز منابع غنی از بتا کاروتن می باشند.

    ۴- کاهش فشار خون

    اسفناج حاوی سطح بالایی از پتاسیم می باشد که این ماده می تواند اثر سدیم در بدن را خنثی کند به همین دلیل مصرف اسفناج به افرادی که فشار خون بالا دارند, توصیه می شود. از دیگر مواد غذایی سرشار از پتاسیم می توان به سیب زمینی و گوجه فرنگی و پرتقال اشاره کرد.

    ۵- مزایای اسفناج برای حفظ سلامتی استخوان ها

    خطر ابتلا به شکستگی های استخوانی با کمبود ویتامین K در بدن مرتبط است. مصرف به اندازه ی ویتامین K علاوه بر اینکه موجب حفظ سلامتی کلی بدن می شود, به عنوان یک اصلاح گر استخوانی شدن عمل می کند و جذب کلسیم در بدن را با کاهش دفع کلسیم از ادرار بهبود می بخشد.

    ۶- تنظیم مناسب عملکرد بدن

    آب اسفناج

    از آن جایی که اسفناج سرشار از فیبر و آب است, یکی از موثرترین خواص اسفناج پیشگیری از یبوست و ترویج سلامتی دستگاه گوارش است. بنابراین این ماده غذایی یکی از موثرترین مواد در سالم ترین رژیم غذایی محسوب می شود.

    حتما بخوانید:  خواص کلم بروکلی و فواید شگفت انگیز آن

    ۷- خواص اسفناج در زیبایی پوست و مو

    یکی از مواد مورد نیاز مو به منظور حفظ رطوبت, ویتامین A می باشد. اسفناج سرشار از ویتامین A است. این ویتامین جهت حفظ سلامتی و رشد تمام بافت های بدن از جمله پوست و مو مورد نیاز است. به علاوه کلاژن یکی دیگر از مواد مورد احتیاج در حفظ سلامتی پوست و مو و زیبایی به شمار می آید که ویتامین C می تواند آن را تولید و نگه داری کند. اسفناج و سایر سبزیجات تیره رنگ سرشار از ویتامین C می باشند. یکی از مهمترین خواص اسفناج, درمان ریزش مو ناشی از فقر آهن است چرا که اسفناج سرشار از مقادیر زیادی آهن می باشد.

    ارزش غذایی اسفناج

    یک فنجان اسفناج خام شامل ۲۷ کالری, ۰.۸۶ گرم پروتئین, ۳۰ میلی گرم کلسیم, ۰.۸۱ گرم آهن, ۲۴ میلی گرم منیزیم, ۱۶۷ میلی گرم پتاسیم, ۲۸۱۳ واحد ویتامین A و ۵۸ میکروگرم فولات است. بیشترین مقدار کالری که از اسفناج دریافت می شود ناشی از پروتئین موجود در آن است. اسفناج یکی از بهترین منابع پتاسیم در رژیم غذایی محسوب می شود که در مقایسه با موز نیز حاوی سطح بیشتری پتاسیم می باشد. اسفناج در کنار مواد غذایی دیگری هم چون تخم مرغ و عدس جزء منابع بزرگ آهن به شمار می آید که می تواند به عنوان داروی خانگی در درمان کم خونی و کمبود آهن مورد استفاده قرار گیرد.

    خواص اسفناج

    دیگر خواص اسفناج شامل حفظ سلامتی سیستم ایمنی عضلانی و عملکرد اعصاب, ضربان قلب و فشار خون است که ناشی از وجود منیزیم در آن می باشد. منیزیم موجود در اسفناج نقش موثری در صدها واکنش بیوشیمیایی که در بدن رخ می دهد, دارند. همچنین افرادی که دچار اختلالات گوارشی هستند و افراد مسن و کسانی که داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها را مصرف می کنند در معرض کمبود منیزم می باشند که به این افراد توصیه می شود سبزیجات بیشتری استفاده کنند.

    از دیگر مواد مغدی موجود در اسفناج فیبرها و فسفر و تیامین است که یاعث افرایش خواص اسفناج می شود. این ماده غذایی را می توان به شکل های مختلفی استفاده کرد و از مزایای آن بهره مند شد.

    منبع : آرگا

    برچسب ها :