دسته ها
پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه و نکاتی طلایی برای طبخ بهتر آن

  • سمیرا غلامحسینی
  • ۱۲ خرداد ۱۳۹۹
  • ۰

در این مطلب با آموزش طرز تهیه آبگوشت مرغ و آبگوشت با گوشت گوسفندی در خدمت شما همراهان عزیز و گرامی خواهیم بود که امیدواریم از پخت این غذای سنتی در منزل نهایت لذت را ببرید.

آبگوشت یکی از غذاهای سنتی و پر طرفدار در ایران می باشد هر چند که انواع آبگوشت در کشورهای دیگر نیز طبخ می شود. از مواد اصلی برای طبخ آبگوشت، گوشت و چربی گوسفند و رب گوجه فرنگی و برخی از حبوبات ها می باشد.

 طرز تهیه آبگوشت با دو روش مختلف

آبگوشت با مواد اولیه مختلفی تهیه می شود اما بعضی از مواد می توانند آبگوشت را خوشمزه تر کنند همچنین برای پخت آبگوشت از روش های مختلف نظیر آبگوشت بامیه و آبگوشت ماست و آبگوشت کشک و … استفاده می شود و شما می توانید با توجه به ذائقه خود روشی مناسب را برای پخت این غذای سنتی انتخاب نمایید.

دستور پخت آبگوشت

روش اول : دستور تهیه آبگوشت با روش اصلی

در دستور پخت آبگوشت به روش اصلی از گوشت گوسفند و چربی استفاده می شود همچنین برای پخت این نوع آبگوشت از نخود و سیب زمینی و پیاز و زردچوبه و نمک و گوجه فرنگی و رب می توانید استفاده نمایید.

روش تهیه آبگوشت در منزل

مواد لازم

  •  مبل و میز
  •  آرون گروپس
  •  گوشت دنده و چربی گوسفند : ۵۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی : ۴ عدد
  • نخود : ۱۰۰ گرم
  • پیاز خرد شده : دو عدد
  • زردچوبه و نمک : به مقدار لازم
  • سیب زمینی: سه عدد
  • رب گوجه فرنگی در صورت تمایل : یک قاشق غذاخوری

روش تهیه آبگوشت خوشمزه

ابتدا پیاز خرد شده را به همراه کمی روغن و گوشت و دنبه تفت می دهیم، در این مرحله برای خوشمزه تر شدن بیشتر آبگوشت، نمک به گوشت بزنید، در این صورت ممکن است زمان پخت گوشت ها طول بکشد اما آبگوشت خوشمزه تر می شود.

سرخ کردن گوشت

بعد از سرخ شدن کامل پیاز و گوشت ، رب را تفت دهید سپس نخود را که از شب قبل خیس کرده اید به مواد اضافه کنید و به مقدار لازم آب اضافه کرده و اجازه دهید آب جوش آید. بعد از آن، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت و نخود کاملا بپزد. بعد از جوشیده شدن گوشت و حبوبات، گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و سپس بهتر است با حرارت ملایم اجازه دهید آبگوشت جا بیفتد.

روش تهیه آبگوشت با روش اصلی

نیم ساعت قبل از برداشتن آبگوشت از روی حرارت، سیب زمینی را اضافه کنید.

دستور تهیه آبگوشت

روش دوم :دستور تهیه آبگوشت

برای تنوع در پخت آبگوشت می توانید در صورت تمایل از گوشت مرغ استفاده کنید همچنین می توانید برای طعم بهتر آبگوشت مرغ به آن مقداری مرزه خشک نیز بیفزایید.

طرز تهیه آبگوشت مرغ

مواد لازم

  • مرغ : چهار قطعه
  • نخود خیس شده : دو فنجان
  • سیب زمینی متوسط : سه عدد
  • لوبیای سفید خیس شده : نصف فنجان
  • نمک و فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • زیره : به مقدار لازم
  • مرزه خشک : یک قاشق غذاخوری
  • فلفل دلمه ای خرد شده : یک قاشق غذاخوری
  • لیمو عمانی : دو عدد
  • آرد ذرت : یک قاشق غذاخوری

دستور پخت آبگوشت با مرغ

ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد نمایید سپس پیاز را درون قابلمه ای مناسب به همراه مقداری روغن بریزید و تفت دهید سپس گوشت مرغ و ادویه ها و زیره و فلفل دلمه ای را به پیاز اضافه کنید و مخلوط این مواد را تفت دهید.

دستور تهیه آبگوشت مرغ در منزل

در این مرحله از طرز تهیه آبگوشت لیمو عمانی بدون هسته و حبوبات خیس شده را به مواد بیفزایید سپس ۱.۵ لیتر آب جوشیده به مواد آبگوشت اضافه کنید و مواد را هم بزنید. آرد ذرت را هم به مخلوط مواد بیفزایید و مواد آبگوشت را هم بزنید تا آرد ذرت درون آب حل شود.

دستور تهیه آبگوشت مرغ در منزل

بعد از اینکه گوشت مرغ و حبوبات پخته شدند سیب زمینی ها را برش بزنید و به مواد درون قابلمه اضافه کنید و بعد از گذشت ۳۰ دقیقه مرزه پودر شده را به آبگوشت بیفزایید سپس قابلمه را بعد از گذشت چند دقیقه از روی حرارت گاز بردارید و آبگوشت را درون ظروفی مناسب برای سرو بریزید.

روش تهیه آبگوشت در خانه

نکات طلایی برای پخت بهتر آبگوشت

۱. برای خوشمزه تر شدن آبگوشت حتما زردچوبه را با پیاز سرخ کنید تا طعم خامی آن گرفته شود.

۲. نمک را حتما در ابتدا به گوشت ها بزنید، در طعم آبگوشت بسیار تاثیر گذار است.

۳. آبگوشت هرچه مدت زمان بیشتری برای پخت داشته باشد و با حرارت ملایم طبخ شود، بسیار لذیذتر خواهد بود.

۴. این غذا در دو مرحله مختلف سرو می شود در مرحله اول آب آن را با نان خرد شده می توانید میل کنید و در مرحله دوم نیز مخلوط گوشت و مواد را به صورت کوبیده می توانید سرو نمایید.

دستور پخت آبگوشت خوشمزه

در این مطلب طرز تهیه آبگوشت با دو روش مختلف را به شما کدبانوهای عزیز و گرامی آموزش دادیم که امیدواریم با توجه به روش ها و نکات ذکر شده بتوانید این غذای ایرانی محبوب را در منزل به راحتی بپزید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *