آرگا
  • کد خبر: 18999
    تعداد بازدید : 128 بازدید
    تاریخ انتشار : ۱۵ مهر, ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۶
    تعداد نظرات: ۰ نظر
      

    خواص سیب زمینی, مهمترین فواید و مضرات سیب زمینی

    سیب زمینی توانایی زیادی در کاهش سطح کلسترول خون, افزایش سلامت قلب, جلوگیری از سرطان ها دارد و جزء مهمترین منابع غذایی در سراسر دنیا به شمار می رود.

    سیب زمینی یکی از رایج ترین و مهمترین منابع غذایی در سرتاسر جهان به شمار می رود که سرشار از مواد مغذی و ضروری برای حفظ سلامتی بدن می باشد. از جمله مهترین خواص سیب زمینی می توان به تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد. در این مطلب با همه ی خواص سیب زمینی و مهمترین آن ها و مضرات این گیاه آشنا می شوید.

    مهمترین مزایا و خواص سیب زمینی

    سیب زمینی خام

    قبل از اینکه با مهمترین فواید و خواص سیب زمینی آشنا شوید, بهتر است ارزش غذایی این سبزی مشهور در دنیا را بدانید. سیب زمینی سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها و ترکیبات آلی مفید و ضروری برای بدن است.

    ارزش غذایی سیب زمینی

    سیب زمینی

    مواد معدنی سیب زمینی

    افرادی که به طور منظم سیب زمینی مصرف می کنند, اطمینان داشته باشند که یک منبع خوبی از آب و یون ها برای بدن آن ها فراهم شده است که به دلیل وجود پتاسیم در سیب زمینی است و غلظت این ماده در پوست سیب زمینی بیشتر می باشد. بنابراین خوردن سیب زمینی با پوست برای بدن مفیدتر است. به علاوه این سبزی حاوی آهن, کلسیم و فسفر نیز می باشد.

    ویتامین های موجود در سیب زمینی

    در حال حاضر, شواهد نشان داده است که سیب زمینی سرشار از ویتامین C است. به طور معمول ۱۰۰ گرم سیب زمینی حاوی ۱۷ میلی گرم ویتامین C می باشد. علاوه بر این, ویتامین های A, B, P در سیب زمینی موجود است.

    وجود آب فراوان از خواص سیب زمینی

    ۷۰ تا ۸۰ درصد وزن یک سیب زمینی را آب تشکیل می دهد. بنابراین تصور اینکه خوردن سیب زمینی باعث چاقی می شود, تصوری غلط است. البته در صورتی که سیب زمینی با کره سرو شود و یا به صورت سرخ شده به مقدار زیادی مصرف شود, احتمال اضافه وزن افزایش پیدا می کند.

    نشاسته

    سیب زمینی حاوی ۱۷ درصد نشاسته طبیعی است که این نشاسته یکی از منابع مفید نشاسته برای بدن به حساب می آید. جوانه های سیب زمینی نشاسته موجود در آن را به قند تبدیل می کنند به همین دلیل توصیه می شود از خوردن سیب زمینی های جوانه زده اجتناب شود.

    مهمترین خواص سیب زمینی

    خواص سیب زمینی

    افزایش وزن

    در درجه اول سیب زمینی با کربوهیدرات ها ساخته شده و حاوی مقدار بسیار کمی پروتئین می باشد و این مسئله باعث می شود این ماده غذایی از بهترین مواد برای افرادی باشد که دچار کمبود وزن و لاغری هستند. وجود ویتامین C و B در این ماده غذایی سبب می شود کربوهیدرات ها به شیوه مناسب جذب بدن شوند به همین دلیل در رژیم غذایی ورزشکاران از سیب زمینی استفاده می شود.

    گوارش بهتر با خوردن سیب زمینی

    وجود کربوهیدرات در سیب زمینی باعث هضم راحت تر می شود. از این رو این ماده غذایی برای افرادی که مواد غذایی را به سختی هضم می کنند و نیاز به انرژی بیشتری دارند: مانند کودکان, بسیار مفید است. به علاوه این ماده غذایی سرشار از فیبر است که مقادیر فیبر در سیب زمینی خام و سرد بیشتر از سیب زمینی گرم و آب پز است. این مسئله حرکات در روده ها را تحریک می کند و موجب افزایش ترشحات معده می شود و باعث جلوگیری از یبوست در بدن می شود و از بدن در برابر بیماری های خطرناک نظیر سرطان روده بزرگ محافظت می کند. فیبر موجود در سیب زمینی باعث تراشیدن کلسترول از شریان ها و عروق خونی می شود که این مسئله سلامتی قلب را افزایش می دهد.

    سیز زمینی و تاثیر آن بر مراقبت از پوست

    از آن جا که مواد معدنی مانند پتاسیم, منیزیم, فسفر و روی و ویتامین های مانند C و B برای حفظ سلامتی پوست ضروری است, سیب زمینی یکی از منابع مفید برای پوست به شمار می رود. جدا از این مسئله, مخلوط عسل با خمیری که از سیب زمینی خام رنده شده به دست می آید, برای بسته شدن منافذ پوست صورت مفید و موثر است. این مخلوط حتی می تواند در درمان جوش و لکه های روی پوست کمک کند. همچنین این مخلوط جهت تسکین درد ناشی از سوختگی و بهبود آن می شود.

    حتما بخوانید:  خواص هویج, با تمام فواید و خواص شگفت انگیز هویج آشنا شوید

    تسکین درد روماتیسم با مصرف سیب زمینی

    ویتامین های مانند کلسیم و منیزیم موجود در سیب زمینی به تسکین درد روماتیسم کمک می کند. همچنین آبی که سیب زمینی در آن جوشیده می تواند التهاب و درد روماتیسم را کاهش دهد. با این حال مصرف بیش از حد سیب زمینی از آن جا که ممکن است باعث اضافه وزن شود, باید با احتیاط توسط افراد مبتلا به روماتیسم مصرف شود.

    کاهش التهابات از دیگر خواص سیب زمینی

    سیب زمینی در کاهش التهابات داخلی و خارجی بسیار موثر است و می تواند التهابات روده و دستگاه گوارش را کاهش دهد. در درمان زخم های دهان بسیار موثر است و افرادی که به آرتریت و نقرس مبتلا هستند, می توانند از سیب زمینی جهت درمان التهابات استفاده کنند اما در حد تعادل تا موجب اضافه وزن نشود.

    پیشگیری از سرطان

    انواع زیادی سیب زمینی وجود دارد که برخی از ان ها حاوی سطح بالایی از آنتی اکسیدان های قوی ویتامین A هستند که این مواد از بدن در مقابل بسیاری از سرطان ها محافظت می کنند. همچنین مطالعات اخیر نشان داده است سیب زمینی حاوی ماده ایی به نام کورستین است که این ماده خاصیت ضدسرطانی و ضد تومور دارد. با این حال سیب زمینی سرشار از ویتامین A و C است که هر دو این ویتامین جزء آنتی اکسیدان های قوی می باشند و اثرات مخرب سرطان را در بدن از بین می برند.

    درمان فشار خون بالا

    سیب زمینی می تواند فشار خون بالا را درمان کند. فیبر موجود در این ماده غذایی سبب بهبود عملکرد انسولین در بدن می شود و به کاهش فشار خون کمک می کند. وجود ۴۶ درصد پتاسیم در سیب زمینی که نیاز ۴۶ درصد به پتاسیم را روزانه تامین می کند, موجب کاهش فشار خون می شود.

    مصرف سیب زمینی باعث افرایش عملکرد مغز می شود

    عملکرد مناسب مغز تا حد زیادی بستگی به سطح گلوکز, اکسیژن, ویتامین B, برخی از هورمون ها و اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب مانند امگا ۳ دارد. سیب زمینی تقریبا تمام موارد ذکر شده را برای بدن تامین می کند. بنابراین مصرف سیب زمینی مانع از خستگی مغز و باعث افزایش عملکرد صحیح در مغز می شود.

    کاهش بیماری های قلبی

    علاوه بر موارد ذکر شده, سیب زمینی حاوی ماده ایی به نام کاروتنوئید می باشد. کاروتنوئیدها برای سلامت قلب و عملکرد دیگر ارگان های داخلی بدن مفید هستند.

    علاوه بر موارد فوق, سیب زمینی در درمان سنگ کلیه, اسهال, سرطان های پروستات و رحم موثر است و مصرف به اندازه ی آن می تواند از ابتلا به این بیماری ها پیشگیری کند.

    مضرات سیب زمینی

    خواص سیب زمینی

    در کنار تمام فواید و خواص سیب زمینی, خوردن بیش از حد سیب زمینی در مقادیر زیاد, ممکن است باعث ترشی در دستگاه گوارشی شود. همچنین وجود برخی از مواد در آن, باعث می شود که احساس گرسنگی را افزایش دهد و استفاده بیش از حد از آن ممکن است باعث پرخوری شود. به علاوه شواهد نشان داده است مصرف سیب زمینی سرخ شده در طول زمان باعث اضافه وزن می شود.

    منبع : آرگا

    برچسب ها :