آرگا
  • کد خبر: 18656
    تعداد بازدید : 377 بازدید
    تاریخ انتشار : ۱۳ مهر, ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۰
    تعداد نظرات: ۰ نظر
      

    خواص عناب , تمام فواید و خواص درمانی عناب

    میوه عناب دارای خواص و فواید بی شماری می باشد. این میوه دارای خواص آرامش بخشی است و از منابع قوی آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می رود.

    میوه عناب یکی از میوه های است که از قدیم مزایای آن شناخته شده است. از آن جایی که این میوه بسیار مغذی و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است, در تشکیل و حفاظت از جریان خون, هورمون های بدن, استخوان ها, عضلات , پوست, مو, آنزیم های بدن و انتقال دهنده های عصبی کمک می کند.

    مهمترین فواید و موثرترین خواص عناب

    خواص عناب

    فواید و خواص عناب عمدتا به دلیل مواد مغذی موجود در آن فراهم می شود.

    • از آن جا که عناب دارای خاصیت لعاب داری است, به عنوان دارو گیاهی برای درمان گلو درد به کار می رود.
    • عناب سرشار از ویتامین A, ویتامین C و پتاسیم است. از این رو باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و در پیشگیری و درمان سرماخوردگی و علائم آن به کار می رود.
    • از دیگر خواص عناب, کمک به تشکیل و حفاظت از جریان خون, هورمون های بدن, استخوان ها, عضلات , پوست, مو, آنزیم های بدن و انتقال دهنده های عصبی است.
    • عناب سرشار از اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن است که در تشکیل بیش از ۵۰ هزار پروتئین بدن کمک می کنند و این خاصیت عناب سبب تسریع در بهبود روند زخم ها در بدن می شود.
    • این میوه اثر آرامش بخشی در سیستم عصبی بدن دارد و به عنوان آرامش بخش طبیعی در بدن عمل می کند و استرس و اضطراب را کاهش می دهد. از این رو در درمان بی خوابی موثر است.
    • مصرف عناب به کاهش فشار خون کمک می کند.
    • عناب در درمان برخی از بیماری های کبدی موثر است. شواهد و بررسی ها اثبات کرده است که به دلیل وجود آنتی اکسیدان های موثر در عناب, این میوه از کبد در برابر آسیب ها محافظت می کند.
    • از خواص درمانی دیگر عناب می توان به درمان کم خونی توسط آن اشاره کرد.

    خواص عناب

    • از آن جا که عناب دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد, در به تاخیر انداختن روند پیری پوست, تاثیر گذار است.
    • یکی از مهمترین مزایای میوه عناب, جلوگیری از رشد و حرکت رادیکال های آزاد است. ویتامین C موجود در عناب یکی از ویتامین های قوی به شمار می رود که به کنترل رشد تومورها و سلول های که منجر به سرطان می شوند, کمک می کند.
    • از آن جا که عناب جزء گروه انواع توت ها می باشد, تصفیه کننده خون است و به هضم غذا کمک می کند.
    • عناب رسیده شیرین و ترش و طعم دار است و برای هضم غذا خوب نیست و مصرف دوزهای بالا از آن موجب اسهال می شود.
    • عصاره عناب در کنترل سرماخوردگی و آنفولانزا (تب) مفید است.
    • عناب دارای خواص ضد سرطانی است. مطالعات اخیر نشان داده است این میوه در مهار تومورها و سلول هایی که منجر به سرطان خون می شوند, موثر است.
    • عصاره عناب در ساخت محصولات مراقبتی پوست, برای کاهش چین و چروک, خشکی, قرمزی, تورم و تسکین آفتاب سوختگی استفاده می شود.
    حتما بخوانید:  آشنایی با خواص خرمالو, ارزش غذایی, مضرات و فواید مصرف خرمالو

    موثرترین خواص عناب

    • خشک شده این میوه, یک ملین ملایم و خلط آور است.
    • از دیگر خواص عناب, تقویت کنندگی مغز و قلب است و تشنگی را کاهش می دهد.
    • دانه های عناب حاوی آلکالوئیدها و مواد شیمیایی دیگری است که به از بین بردن اضطراب کمک می کند و آنتی اکسیدان های قوی آن از سلول ها محافظت می کنند.

    مهمترین خواص عناب

    • کنترل وزن. از دیگر خواص عناب می توان به تاثیرات فوق العاده آن در کاهش وزن اشاره کرد. از آن جا که این میوه چربی ندارد و دارای پروتئین می باشد, کالری بدن را تامین می کند و باعث کاهش چربی در بدن می شود.
    • تقویت استخوان ها. عناب دارای مواد مغذی برای حفظ سلامتی استخوان ها می باشد. موادی از قبیل کلسیم, فسفر, آهن و … که همه ی این مواد اثر فوق العاده ایی برای تقویت استخوان های بدن دارد. بنابراین به افرادی که خواستار استخوان های قوی و قدرتمند هستند, توصیه می شود در رژیم غذایی خود از این میوه استفاده کنند.
    • ساده ساختن گردش خون. علاوه بر افزایش خون, عناب باعث می شود تا گردش خون به سادگی انجام شود.

    ارزش غذایی عناب :

    ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم عناب به شرح زیر است.

    • کالری : ۷۹
    • چربی کل : ۰.۲ گرم
    • چربی اشباع شده : ۰
    • کلسترول : ۰
    • سدیم : ۳ میلی گرم
    • کل کربوهیدرات : ۷ درصد
    • پروتئین : ۲ درصد
    • ۱ درصد ویتامین A
    • ۱۱۵ درصد ویتامین C
    • تیامین : ۱ درصد
    • ریبوفلاوین: ۲ درصد
    • نیاسین : ۴ درصد
    • ۴ درصد ویتامین B6
    • آهن : ۳ درصد
    • کلسیم : ۲ درصد
    • پتاسیم : ۷ درصد
    • منیزیم : ۲ درصد
    • فسفر : ۲ درصد
    • مس : ۴ درصد
    • منگنز : ۴ درصد

    به علاوه مواد مغذی ذکر شده, عناب دارای اسیدهای آمینه بسیار مهمی است که باعث شده که این میوه مقادیر ناچیزی سدیم و کلسترول داشته باشد. به علت فواید بسیار در خواص عناب حتما این میوه پر فایده را در برنامه غذایی خود استفاده نمایید.

    منبع : آرگا

    برچسب ها :

    نظرات برای این مطلب بسته شده است.


    Sorry, the comment form is closed at this time.