خیلی از افراد شیر برنج را به عنوان دسر و پیش غذا در سفره های خود جای می دهند. در این آموزش شما را با دستور ساخت شیر برنج مجلسی با ارائه چند نکته کلیدی برای طعم عالی آن، آشنا می کنیم. این دسر لذیذ و مقوی سیستم دفاعی بدن را تهیه و در کنار عزیزان خود نوش جان نمایید.
طرز تهیه شیر برنج مجلسی و نکاتی برای ایجاد طعم عالی
یکی از انواع غذاهای ساده و مقوی شیر برنج است که برای مبارکه رمضان غذایی بسیار خوشمزه و مناسب است و همچنین می توانید به عنوان صبحانه و دسر نیز آن را میل کنید، شیر برنج به خاطر داشتن برنج و شیر سرشار از ویتامین B و کلسیم است که نحوه تهیه آن بسیار ساده و راحت است و در مدت زمان کمی می توانید آن را تهیه و نوش جان کنید
مواد لازم :
- هل آسیاب شده : نصف قاشق مرباخوری
- شکر : ۲ پیمانه
- خلال پسته : ۲ قاشق غذاخوری
- خلال بادام : ۱ قاشق غذاخوری
- شیر : ۴.۵ لیتر
- نمک : ۱/۴ قاشق چایخوری
- برنج : ۱ پیمانه
- گلاب : به مقدار لازم
طرز تهیه شیر برنج :
برنج را شسته و به همراه آب و نمک به مدت یک الی دو ساعت بخیسانید.
بعد از این مدت آب روی برنج را کاملا خالی کرده، درون قابلمه ای ریخته و شیر را به آن اضافه نمایید.
در این مرحله از طرز تهیه شیر برنج سپس آن را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز گذاشته و مقداری گلاب نیز به آن بیافزایید.
زمانی که برنج کاملا پخته و له شد، خلال بادام، هل آسیاب شده و شکر را به آن اضافه کرده و همه را با هم مخلوط نمایید.
مواد شیر برنج را مرتب هم زده تا ته نگیرد.
پس از این که شیر برنج کاملا جا افتاد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و آن را در ظرف مورد نظر بکشید.
می توانید شیر برنج را با خلال پسته، دارچین، مربا و یا عسل به زیبایی تزیین و آن را سرو نمایید.
آموزش تهیه شیر برنج خامه ای
شیر برنج را می توانید با روش های مختلفی تهیه کنید که در ادامه مطلب دستور تهیه شیر برنج با خامه را به شما دوستان آموزش خواهیم داد.
مواد لازم :
- برنج : یک پیمانه
- شیر : هشت پیمانه
- شکر : به میزان لازم
- گلاب : یک دوم پیمانه
- خامه : صد و پنجاه گرم
نحوه تهیه :
در روش تهیه شیر برنج خامه ای ابتدا برنج را که از دو ساعت قبل خیس کرده اید به همراه دو لیوان آب بر روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید نرم شود سپس به آن شیر اضافه کنید و بگذارید بر روی حرارت ملایم آرام آرام بجوشد.
حالا بعد از جوشیدن به آن شکر اضافه کنید و اجازه دهید تا شیر برنج غلیظ شود و پس از رسیدن به غلظت مورد نظر به آن کمی گلاب اضافه کرده و سپس خامه به آن بیافزایید و بعد از هم زدن حرارت را خاموش کنید.
نکات تکمیلی در مورد شیر برنج
۱. بهتر است گلاب را در آخر مراحل جا افتادن شیر برنج، به آن اضافه کرده تا عطر و بوی آن از بین نرود و به شیر برنج طعم و مزه عالی ببخشد.
۲. می توانید برای خوشمزه تر شدن این دسر مقوی، خلال پسته و بادام را از شب قبل در شکر و گلاب بخیسانید تا مزه تلخی آن ها گرفته شود.
۳. اگر می خواهید شیر برنج را با شیره یا مربای گل تهیه کنید، دیگر نیازی به اضافه کردن شکر نیست.
۴. اگر دوست دارید شیر برنج را مانند دسر سرو نمایید، باید آن بسیار غلیظ باشد، سپس شیر برنج را داخل قالب بریزید و در یخچال گذاشته تا سفت شود.
۵. برخی افراد شیر برنج را همراه شکر سرو می کنند، در این صورت نمک را از مواد لازم باید حذف کرد.
۶. در ساخت شیر برنج برای اینکه شیر برنج طعم واقعی داشته باشد حتما از برنج مرغوب ایرانی استفاده نمایید.
۷. شیر برنج غذایی سرشار از انرژی می باشد که برای تقویت بدن بسیار مفید است.
۸. اگر شکر را از مواد اولیه آن حذف کرده و به جای آن از شیرینی های طبیعی مانند عسل استفاده کنید، شیر برنج معجون بی نظیر برای تقویت سیستم دفاعی بدن تبدیل خواهد شد.
۹. به منظور خوشمزه تر شدن شیر برنج بهتر است مراحل پخت آن را با صبر و حوصله انجام دهید و دقت داشته باشید تا شیر برنج ته نگیرد.
۱۰. در روش تهیه شیر برنج با عسل می توانید شکر را از دستور پخت حذف کرده و در زمان سرو آن را به همراه عسل یا شیره میل نمایید.
۱۱. شیر برنج را می توانید در ماه مبارکه رمضان به عنوان افطار نیز کنید.
۱۲. در صورتی که تمایل دارید شیر برنج طعم بسیار عالی به خود بگیرد در زمان جوشیدن شیر به آن یک تا دو عدد چوب دارچین بیافزایید.
امیدواریم از آشپزی این بخش نهایت لذت را برده باشید و شیر برنج را هر نوع دستور تهیه که تمایل دارید تهیه و نوش جان کنید به منظور آشنایی با نحوه تهیه انواع دسر و پیش غذا می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.
منبع : آرگا