دسته ها
پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳

طرز تهیه حلیم بادمجان و ۴ نکته طلایی برای طعم بهتر

  • سمانه عقیقی
  • ۱۶ خرداد ۱۳۹۹
  • ۰

طرز تهیه حلیم بادمجان بعنوان یک غذای محلی و اصیل ایرانی مدل های مختلفی دارد. حلیم بادمجان را با بادمجان و گوشت و عدس غالبا می پزند اما برخی از برنج و یا لوبیا سفید به جای عدس استفاده می کنند.

دستور ساخت حلیم بادمجان انواع مختلفی دارد، بدین دلیل که حلیم بادمجان غذای محلی چند نقطه از ایران است و آن ها با توجه به ذائقه خود مواد لازم آن را کم و زیاد کرده اند. برای پخت حلیم بادمجان به ۳ مواد اصلی بادمجان، گوشت و عدس نیاز داریم که برخی از برنج یا لوبیا سفید به جای عدس استفاده می کنند.

طرز تهیه حلیم بادمجان با دو روش مختلف

با بادمجان غذاهای متنوعی نظیر حلیم بادمجان و گوجه بادمجان و سوفله بادمجان و گراتن بادمجان و کشک بادمجان و … را می توانید بپزید و بهتر است شما به کمک این غذاهای خوش طعم و سالم در برنامه غذایی خود تنوع ایجاد کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی

روش اول : دستور تهیه حلیم بادمجان با عدس

مواد لازم

  • بادمجان : ۱.۵ کیلوگرم
  • گوشت بدون استخوان : نیم کیلوگرم
  • عدس : ۲۵۰ گرم
  • پیاز سرخ شده : نصف پیمانه
  • کشک غلیظ ساییده شده : ۲.۵ فنجان
  • گردوی چرخ شده : ۱.۵ فنجان
  • سیر داغ : ۳ قاشق غذاخوری
  • نعناع داغ : ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل : به مقدار لازم

دستور پخت حلیم بادمجان خوشمزه

بادمجان ها را پوست گرفته و بشویید و مقداری نمک به آن ها بزنید تا موقع سرخ کردن زیاد روغن به خودشان نگیرند.سپس بعد از ۲۰دقیقه، بادمجان ها را مقداری سرخ کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان خوش طعم

  •  آرون گروپس
  •  مبل و میز

• گوشت را قطعه قطعه کرده و تمیز بشویید و با مقداری روغن آن ها را تفت دهید تا رنگشان عوض شود. پیاز سرخ شده، نمک و فلفل را به گوشت های در حال تفت اضافه کرده و سپس ۳ لیوان آب روی آن ها ریخته و اجازه دهید با حرارت ملایم گوشت ها بپزند.

• وقتی دیدید گوشت ها نیم پز شدند، گردوی چرخ شده و عدس را که از قبل در آب خیسانده بودید را به آن اضافه کنید، تا عدس نیز همراه گوشت پخته شود. زمانی که هر دو پخته شدند بادمجان های سرخ شده را به گوشت و عدس اضافه نمایید تا بادمجان ها نیز خوب بپزند و مغز پخت شوند و همینطور آبش کشیده شود. وقتی کاملا آب آن کشیده شد قابلمه را از روی حرارت بردارید و با استفاده از گوشتکوب، مخلوط بادمجان و گوشت و عدس را خوب بکوبید تا کامل له شوند.

طرز تهیه حلیم بادمجان محبوب

• حلیم را دوباره روی حرارت قرار دهید، حلیم را هم بزنید تا کشدار شود. آرام آرام و به تدریج کشک را به حلیم بادمجان اضافه کنید. لازم است که حلیم را دایما هم بزنید تا ته نگیرد.

طرز تهیه حلیم بادمجان و مراحلش

•حلیم بادمجان وقتی جا افتاد در ظرف مناسب آن را بکشید و با کشک، سیرداغ، نعناع داغ و مقداری گردو به زیبایی تزیین کنید و حلیم بادمجان خوشمزه و لذیذ را نوش جان نمایید.

طرز تهیه حلیم بادمجان و تزیینطرز تهیه حلیم بادمجان پرخاصیت

دستور تهیه حلیم بادمجانی اصفهانی

مواد لازم

  • برنج : دو پیمانه
  • گوشت گردن یا سردست : نیم کیلوگرم
  • کشک : نیم کیلوگرم
  • پیاز سرخ شده : یک پیمانه
  • سیر رنده شده : دو حبه
  • بادمجان سرخ شده : دو کیلوگرم
  • نعناء داغ : ۱/۴ پیمانه
  • نمک و فلفل : به مقدار لازم
  • آب و زعفران : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم

دستور پخت حلیم بادمجان به شیوه اصفهانی ها

ابتدا برنج را به مدت دو تا سه ساعت بپزید ، برنج باید بعد از پختن له و شفته شود.

روش تهیه حلیم بادمجان

گوشت را به همراه پیاز و ادویه ها بپزید توجه داشته باشید که بعد از پخت گوشت باید نمک آن را اضافه کنید.

پوست بادمجان ها را بگیرید و آن ها را به صورت ورقه ای برش بزنید سپس به بادمجان ها نمک بزنید و به مدت نیم ساعت صبر کنید تا تلخی بادمجان ها گرفته شود سپس بادمجان ها را بشویید و آن ها را سرخ نمایید.

گوشت پخته شده و بادمجان پخته شده را به خوبی له نمایید و مخلوط گوشت و بادمجان و برنج پخته شده را درون ظرفی مناسب بریزید و آن ها را بکوبید. توجه داشته باشید که هر چه بیشتر مخلوط گوشت و برنج و بادمجان را بکوبید حلیم بامجان خوشمزه تر می شود.

روش تهیه حلیم بادمجان در منزل

در این مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان ، کشک را به مخلوط مواد بیفزایید و هم بزنید. مخلوط مواد حلیم بادمجان را به مدت ۵ دقیقه روی شعله گاز قرار دهید تا طعم خامی کشک از بین برود سپس ۱/۲ زعفران و پیاز داغ و سیر داغ را به مخلوط مواد بیفزایید و قابلمه را از روی حرارت گاز بردارید.

حلیم بادمجان خوشمزه

حلیم بادمجان را از روی حرارت گاز بردارید و این غذای خوشمزه را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید و به همراه باقی مانده زعفران و پیاز داغ و سیر داغ و نعناء داغ آن را تزیین نمایید.

تزیین حلیم بادمجان

نکات طلایی برای پخت بهتر حلیم بادمجان

۱. در طرز تهیه حلیم بادمجان می توانید به جای عدس ، از لوبیا سفید یا برنج استفاده کنید.

۲. برای طعم بهتر حلیم، کشک را با مقداری آب به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید بجوشد و سپس به حلیم اضافه کنید و پس از آن دائما باید حلیم را هم بزنید.

۳. از زعفران یا زردچوبه برای خوشرنگ شدن حلیم و ایجاد طعم و بوی بهتر می توانید استفاده کنید.

دستور پخت حلیم بادمجان در منزل

۴. گوشتی که برای پخت حلیم بادمجان استفاده می شود باید مقداری چرب باشد.

۵. حلیم بادمجان را بدون استفاده از کشک نیز می توانید بپزید.

۷. توجه داشته باشید که برای پخت حلیم بادمجان کرمانی نیز می توانید از این روش استفاده نمایید ولی به جای برنج باید از لوبیای سفید و عدس به مقدار مساوی استفاده نمایید.

تزیین حلیم بادمجان

۸. بعد از افزودن کشک به حلیم بادمجان نباید حلیم به مدت زیادی روی حرارت گاز بماند.

۹. در صورت تمایل می توانید حلیم بادمجان را بدون استفاده از گوشت بپزید.

طرز تهیه حلیم بادمجان در منزل

در این بخش از آشپزی مجله آرگا با طرز تهیه حلیم بادمجان در خدمت شما همراهان عزیز و گرامی بودیم که امیدواریم با توجه به روش ها و نکات ذکر شده بتوانید این نوع غذای ایرانی را به راحتی در منزل بپزید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *