دسته ها
پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳

طرز تهیه خورش مرغ و بادمجان و نکات کلیدی برای ایجاد طعمی متفاوت

  • سمیرا غلامحسینی
  • ۱۳ مرداد ۱۳۹۴
  • ۰

خورش مرغ و بادمجان یکی از خورش های معروف سفره های ایرانی است. مواد لازم برای تهیه این خورش و دستور العمل پخت آن به صورت های مختلفی بیان می شود. در این پست قصد داریم طرز تهیه خورش مرغ و بادمجان به همراه نکاتی برای خوش طعم شدن آن را بیان کنیم.

یکی از خورش های خوشمزه ایرانی ها، خورش مرغ و بادمجان است. این خورش دارای خواص زیادی است که از جمله آن می توان به پروئین ها اشاره کرد که به واسطه ی گوشت مرغ آن است. نکات زیادی برای خوشمزه تر شدن این خورش وجود دارد که در این مطلب به آن ها می پردازیم.

طرز تهیه خورش مرغ و بادمجان

طرز تهیه خورش مرغ و بادمجان

مواد لازم:

۱- بادمجان : ۶ عدد متوسط

۲- مرغ : ران ها و یک سینه

۳- پیاز: یک عدد بزرگ

۴- رب : یک قاشق غذا خوری

  •  مبل و میز
  •  آرون گروپس

۵- زعفران دم کرده: به مقدار لازم

۶- روغن زیتون: به مقدار لازم

۷- نمک: به مقدار لازم

۸- غوره: ۵۰ گرم

۹- زردچوبه: به مقدار لازم

دستور پخت خورش مرغ و بادمجان

با توجه به مواد بالا، طرز تهیه خورش مرغ و بادمجان به شرح زیر می باشد:

ابتدا پیاز را نگینی خورد کرده به همراه کمی روغن سرخ کنید. سپس زردچوبه را اضافه کنید و بعد از کمی تفت خوردن، مرغ را اضافه و به همراه پیاز و زردچوبه کمی سرخ کنید. یک قاشق رب را با یک لیوان آب خوب مخلوط کنید و بر روی مخلوط مرغ بریزید و اجازه دهید این مواد نیم ساعت پخته شوند. بعد از نیم ساعت، دم کرده زعفران را به مرغ اضافه کنید. در تابه دیگری بادمجان ها را که از قبل شسته و خشک کرده اید، سرخ و غوره را نیز به آن اضافه و مجددا کمی سرخ کنید. این مخلوط را هم به مخلوط اولیه اضافه کرده و اجازه دهید نیم ساعت دیگر، پخته شوند تا خورش جا بیفتد.

این خورش را می توانید به همراه برنج سرو کنید.

نکاتی کلیدی برای خوش طعم تر شدن خورش مرغ با بادمجان :

– برای خوش رنگ و خوش طعم شدن بیشتر خورش، می توانید قبل از اضافه کردن رب، آن را در ظرفی جدا گانه به همراه مقدار کمی روغن سرخ نمایید و سپس به خورش اضافه کنید.

– زمانی که زردچوبه را اضافه می کنید، حتما اجازه دهید زردچوبه کمی سرخ شود تا بوی آن گرفته شود.

–  در این خورش می توان از هویج پخته شده نیز استفاده کرد که طعم خوشمزه ایی به خورش می دهد.

– به جای رب گوجه فرنگی می توانید گوجه خورد شده استفاده کنید. در این صورت بعد از خورد کردن و ترجیحا پوست گرفتن گوجه ها، آن ها را پخته به طوری که آب گوجه ها کاملا تبخیر شود و به جای رب از ان استفاده کنید.

– در صورتی که بادمجان ها را خیلی سرخ کنید ممکن است در خورش له شوند، برای جلوگیری از له شدن بادمجان ها، می توان کلاهک آن را نکنید.

– از سیب زمینی سرخ شده می توانید در این خورش استفاده کنید.

– برای سرخ کردن مواد خورش، می توان از انواع روغن های سالم دیگر به جز روغن زیتون نیز استفاده کرد.

یکی از مهم ترین مسائل که در مورد طبخ خورش های ایرانی خوشمزه باید در نظر داشته باشید این است که برای جا افتادن خورش ها بهتر است آن ها را باید حرارت بسیار ملایم اما به مدت بیشتری طبخ کنید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *