دسته ها
پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

طرز تهیه آش کارده غذای محلی استان فارس

  • شیما عنایتی
  • ۲۸ مهر ۱۳۹۹
  • ۰

در استان های مناطق جنوب غربی زاگرس همچون خوزستان، فارس، چهارمحال و بختیاری و کهکیلویه و بویر احمد نوعی آش محلی با سبزی کوهی کارده یا کاردین طبخ می گردد که برای جلوگیری از عفونت بسیار مفید می باشد. با طرز تهیه آش کارده همراه ما باشید.

کارده، کاردین یا حره نوعی گیاه خودرو که بیشتر در کوه ها و دو ماه اول بهار یافت می شود. در مناطق مختلفی از جمله شهرستان اقلید در فارس، همچنین خوزستان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و کهکیلویه و بویر احمد با این سبزی کوهی انواع آش به عنوان یک غذای محلی با دستور طبخ های متفاوتی درست می گردد. در این مطلب به طرز تهیه آش کارده که دستور پخت آن مخصوص استان فارس می باشد می پردازیم.

آش کارده غذای محلی استان فارس

طرز تهیه آش کارده غذای محلی استان فارس

کارده نوعی سبزی کوهی با برگ های پهن می باشد که وقتی تازه چیده می شود بسیار برنده است. این سبزی برای از بین بردن و جلوگیری از عفونت بسیار مفید می باشد. که در فارس همانند آش دوغ این آش با دوغ محلی ترش و همچنین آرد گندم تهیه می گردد.

مواد لازم:

  • سبزی کارده: نیم کیلو
  • آرد گندم: ۱۰۰ گرم
  • برنج نیم دانه: ۳۰۰ گرم
  • دوغ ترش: یک لیتر
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • آب: به میزان لازم

طرز تهیه آش کارده :

روش تهیه آش کارده

برای پخت آش کارده ابتدا کارده ها را پاک کرده، بعد از شستن می گذاریم تا یک شب در آب خیس بخورند. سپس سبزی ها را خرد نموده، آرد گندم، نمک و فلفل و دوغ را به آن اضافه کرده، خوب هم می زنیم و می گذاریم تا در یک جای گرم به مدت ۲۴ ساعت بماند و سپس به همراه یکی دو لیوان آب بر روی حرارت ملایم می گذاریم تا بجوشد و مرتبا هم می زنیم تا ته نگیرد.

روش درست کردن آش کارده

  •  آرون گروپس

بعد از اینکه سبزی ها پخته شد و آش کمی غلیظ گردید، برنج نیم دانه را اضافه کرده و بگذارید تا برنج نیز کاملا پخته و له گردد. سپس آش را سرو نمایید. می توانید در انتها از پیاز داغ و شنبلیله خشک شده نیز در آش استفاده نمایید. همچنین می توانید گوشت نیز در این غذای محلی استفاده کنید و بعد از پخته شدن گوشت ها آن ها را از آش درآورده ریش ریش نمایید و سپس به آش اضافه نمایید.

طرز تهیه آش کارده

آموزش تهیه آش کاردین خوزستان

آش کاره یا آش کاردین از غذاهای خوشمزه و محلی ایران می باشد که شهرهای همچون شیراز، خوزستان، چهارمحال بختیاری، اصفهان و کهگیلویه و بویر احمد به دلیل وجود سبزی کارده این غذای مقوی را با دستور پخت های متفاوتی تهیه می نمایند. از این رو در ادامه این بخش علاقمندان به پخت انواع غذای ایرانی را به تهیه آش کاردین با روشی دیگر آشنا می نماییم.

مواد لازم:

  • سبزی کارده: ۱ کیلو
  • مایه کارده آماده: ۱ پیمانه
  • برنج نیمدانه: ۱ پیمانه
  • گندم نیمکوب: ۱ پیمانه
  • جو نیمکوب: ۱ پیمانه
  • نمک و فلفل: به مقدار کافی
  • سیر در صورت دلخواه: ۲ حبه

طریقه تهیه آش کارده

دستور پخت:

ابتدا در داخل قابلمه ای مناسب باید جو، گندم و برنج را با مقداری آب مخلوط نمایید، بعد سبزی کارده تازه یا خشک شده را به مواد بیفزایید(از کارده خشک از مقدار کمتری استفاده کنید). بعد در صورت دلخواه سیر را له کنید و به آن اضافه نمایید.

 در مرحله بعدی طرز تهیه آش کارده باید قابلمه را روی حرارت بگذارید تا مواد گرم شوند، سپس آن را از روی حرارت بردارید و مایه آماده کارده را به مواد بیفزایید و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا به مدت ۱۲ ساعت به همان حالت باقی بماند.

پس از این مدت کمی از مخلوط آماده شده را بردارید و در جای خنگ نگه دارید تا دفعات بعد از آن استفاده نمایید.

حال قابلمه را بر روی حرارت بگذارید تا آش طی ۲ ساعت بپزد و به خوبی لعاب بدهد و جا بیفتد.

نکات طلایی پخت آش کاردین

۱- برای تهیه مایه آماده کاردین باید به اندازه نصف لیوان بلغور جو و برنج نیم دانه را با یک لیوان آب، یک قاشق مخمر ترش و سیر له شده مخلوط نمایند و مواد را به مدت یک هفته درون شیشه ای نگهداری نمایید تا ترش شود و مایه آش آماده گردد.

۲- این آش غذای مناسب برای کاهش چربی خون می باشد بنابراین می تواند غذای مناسب برای پیشگیری از عوارض قلبی باشد. البته افراد مبتلا به ناراحتی های گوارشی بهتر است برای مصرف این غذا با پزشک مشورت نمایند.

طریقه تهیه آش کارده

امیدواریم طرز تهیه آش کارده برای شما مفید بوده باشد. این آش محلی و مغذی را در منزل تهیه نمایید و برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای محلی و به خصوص آش و سوپ کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *