دسته ها
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

با بهترین روش ترک متادون آشنا شوید

  • بهاره سلطانی
  • ۲ مرداد ۱۳۹۹
  • ۱

یکی از روش های معمول ترک اعتیاد به مواد مخدر استفاده از داروی متادون است. متادون داروی شیمیایی و مخدر مصنوعی است که در کاهش خماری موثر است. اما این دارو خود به مرور زمان باعث اعتیاد فرد شده و وابستگی ایجاد می کند. در این مطلب به شما آسانترین روش ترک متادون را آموزش می دهیم.

همانطور که گفته شد مصرف متادون خود اعتیاد آور بوده و افرادی که از این شیوه استفاده می کنند فقط نوع مخدر مصرفی خود را عوض کرده اند. در شیوه ترک متادون با استفاده از یک راهکار ساده، بدون درد، خماری، بستری شدن و یا هزینه می توانید در مدت ۵۰ روز متادون را ترک کرده و از اعتیاد به طور کامل رهایی یابید.

روش ترک متادون

در روشهای ترک متادون لازم است که ابتدا مصرف آن را در طی روز کمتر کنید. باید مصرف آن را به دو نوبت در طی روز برسانید. به طور مثال در مواردی که مصرف ۵۰۰ سی سی باشد باید آن را به دو وعده ۲۵۰ سی سی تقسیم کنید.

در مرحله بعد لازم است که ساعت مصرف را یک ساعت جلوتر ببرید. به طور مثال اگر ساعت مصرف شربت متادون برای شما هشت صبح و هشت شب است آن را به ۹ صبح و ۹ شب تغییر دهید.

موثر ترین روش ترک متادون

دو روز با همین روش و مقدار اولیه مصرف کنید و بعد از دو روز میزان مصرف را به مقدار یک واحد کمتر کنید. بنابراین یک واحد از متادون در صبح و یک واحد از شب کم کنید. نکته ایی که باید به آن توجه داشته باشید این است که از سرنگ های یک شکل استفاده کنید زیرا بعضی سرنگ های تولید کارخانه های مختلف ممکن است درجات آنها اندکی با هم تفاوت داشته باشد. همچنین لازم است که از ابتدا و روز اول میزان و ساعت مصرف را یادداشت کنید تا به خاطر داشته باشید.

بعد از دو روز از کاهش مقدار متادون در روز سوم نیز باید یک واحد از مقدار مصرف متادون در صبح و یک واحد از مصرف در شب را کاهش دهید. به عبارتی باید هر دو روز میزان دو واحد از مصرف متادون را کاهش دهید. این دو واحد شامل یک واحد مصرف در صبح و یک واحد مصرف در شب می باشد. نکته ایی که باید به آن توجه کنید این است که هیچ گاه دو روز پشت سر هم مصرف متادون را کاهش ندهید. اگر اشتباهی دو روز پشت سر هم مصرف متادون را کاهش دادید باید برنامه گفته شده را از اول شروع کنید.

  •  آرون گروپس

اثر بخشی روش گفته شده تا چه میزان است؟

روشهای ترک متادون گفته شده از این جهت توصیه و تایید می شود که روشی برای ترک تدریجی و اثر بخش است. اگر فردی تصمیم قاطعانه برای ترک متادون داشته باشد با به کار گیری روشهای گفته شده می تواند بدون خماری، درد و یا استفاده از داروهای دیگر متادون را ترک کند.

روش های دیگر ترک متادون

نکاتی درباره برنامه ترک متادون

مهمترین نکته ایی که باید به آن توجه داشته باشید یادداشت میزان مصرف و روزهای مصرف متادون است. از روز اول باید اقدام به یادداشت با جزئیات کنید تا دچار اشتباه نشوید. از آنجایی که این روش بدون احساس خماری است ممکن است وسوسه شوید تا دوز مصرف را خودسرانه کاهش دهید که توصیه می کنیم از این روش جدا خودداری کنید زیرا در روزهایی بعدی به مشکل بر خواهید خورد. این برنامه به صورت ۵۰ روزه است اما با توجه به دوز مصرف شما می تواند تغییر کند.

بعد از گذشت مدت ذکر شده هیچ گونه احساس سر درد یا سنگینی در سر حس نمی کنید و خماری نیز به سراغتان نمی آید. همچنین با کاهش مصرف در روزهای اولیه نیز دچار خماری نمی شوید بنابراین اگر حس خماری به شما دست داد ممکن است به دلیل اشتباه در یادداشت میزان دوز مصرفی روزانه تان باشد.

بعضی افراد از متادون سه نوبت در روز مصرف می کنند که این افراد باید توجه داشته باشند که از روشهای ترک متادون به صورت دو نوبت استفاده نکنند زیرا ممکن است سبب بروز خماری و یا سایر علائم ناخوشایند شود. این افراد می توانند با الگو برداری از روشهای گفته شده مقدار مصرف متادون را در سه نوبت تنظیم کنند و یک روز در میان نیز میزان دوز را کمتر کنند. تا مدت ترک به صورت کامل طی شود.

روش ترک در افرادی که سه نوبت در طی روز متادون مصرف می کنند نیز به مدت ۵۰ روز است. باید یک نوبت در صبح، یک نوبت در شب و یک میان وعده استفاده شود. تغییرات در دوز مصرف باید در نوبت صبح و شب اعمال شود اما در میان وعده همان دوز اولیه پیش از استفاده از روش ترک مصرف شود. این روش را تا زمانی که میزان مصرف وعده های صبح و شب به صفر برسد باید ادامه داد. اما همچنان باید میزان دوز و ساعت مصرف میان وعده بدون تغییر باشد. بعد از به صفر رسیدن وعده های صبح و شب باید به مدت یک هفته فرد استراحت کند و فقط یک وعده میانی روز از متادون استفاده کند و بعد از گذشت یک هفته دوباره باید شیوه ترک متادون را در ۵۰ روز شروع کند و این بار روی یک وعده باقی مانده پیاده کند تا بعد از طی مدت گفته شده این وعده نیز به صفر برسد. در این روش لازم نیست که میزان آن را به دو نوبت در طی روز برساند بلکه با روشی که در ابتدا گفته شد همین وعده را یک روز در میان کاهش داده و میزان دوز و روزها را به طور کامل یادداشت کند.

ممکن است فردی که فقط یک نوبت در طی روز متادون مصرف می کند اقدام به ترک همان یک وعده کند که در این صورت باید مصرف متادون را به دو نوبت در روز تغییر دهد و دوز مصرفی در یک نوبت را به دو دوز تقسیم کنند. و سپس با همان روشهای ذکر شده در ابتدای این مطلب پیش رفته تا دوره به طور کامل سپری شود.

برنامه ترک متادون

روشهای دیگر ترک متادون

در شیوه ترک متادون که ذکر شد هیچ گونه عوارض جسمی ناخوشایند رخ نمی دهد. در حالی که در روشهای ترک متادون با داروهای دیگر مانند شربت تریاک، بوپرنورفین و دیفنوکسلات ممکن است فرد دچار عوارض ناخوشایند شود. روش های مرسوم دیگری نیز وجود دارد که طولانی بوده و یا نیاز به بستری شدن فرد برای مدت طولانی دارد. اما در روش گفته شده بدون بستری شدن و یا تحمل درد می توانید متادون را ترک کنید.

برخی اشتباهات رایج در زمان ترک اعتیاد با مصرف متادون

از ترک خودسرانه اجتناب کنید و حتما در این زمینه از یک مشاوره ترک اعتیاد کمک بخواهید، زیرا وجود یک مشاور خوب می تواند در انجام این کار به شما کمک زیادی نماید.

از مصرف کردن دارو های جایگزین به صورت خودسرانه جدا پرهیز شود و به منظور ترک اعتیاد با روشهای دارویی حتما با یک متخصص با تجربه مشورت داشته باشید، زیرا استفاده خودسرانه از دارو ها می تواند آسیب های جدی به همراه داشته باشد.

ترک داروی متادون

مراحل مختلف ترک اعتیاد متادون

به منظور ترک اعتیاد به متادون مانند ترک کردن دیگر مواد مخدر لازم است، مراحلی طی شود که در زیر به این موارد می پردازیم :

  • تصمیم گیری و ایجاد انگیزه در خود برای ترک کردن
  • مشخص کردن چگونگی روش ترک با مشورت پزشک و روانشناسس متخصص در این زمینه
  • آشنایی کامل با مشکلات و چالش های ترک کردن
  • داشتن یک برنامه درمانی مناسب به منظور کاهش تدریجی داروی متادون
  • به کار بردن خدمات روان درمانی به منظور افزایش احتمال موفقیت
  • حضور پیدا کردن در برنامه های پیشگیری از بازگشت

توجه داشته باشید که ترک غیر اصولی و به یکباره متادون با عوارض زیادی همراه است، از جمله مهمترین این عوارض به هم خوردن تعادل بدن و نیز افزایش احتمال بازگشت مجدد به اعتیاد می باشد، همچنین در برخی از موارد ترک ناگهانی متادون منجر به ایست قلبی خواهد شد. متادون به صورت شربت متادون ۵ میلی گرم در هر سی سی و نیز قرص های ۵، ۱۰، ۲۰ و ۴۰ میلی گرم مصرف می شود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۱ دیدگاه برای این نوشته
  • اکبر گفت:

    سلام ممنون از سایت خوبتون من میخواهم این روش رو انتخاب کنم و فکر میکنم بهترین و تنها ترین روش باشه چون شنیده بودم واسه ترک متادون این روش جواب میده ولی توضیح شما خیلی دقیقتر و بهتر بود من از فردا شروع میکنم
    واقعا تشکر از راهنمایتون به امید اون روز که بیام بنویسم به من جواب داد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *