دسته ها
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

طرز تهیه مرصع پلو لذیذ و خوشمزه با طعم ایده آل

  • سمانه عقیقی
  • ۷ تیر ۱۳۹۹
  • ۰

طرز تهیه مرصع پلو با مواد اولیه لازم همچون برنج، خلال هویج، خلال بادام، خلال پسته، زرشک، زعفران با ایجاد طعمی متفاوت و ایده آل می باشد که مانند جواهری در سفره های شما خواهد درخشید و به میزبانی خوش سلیقه با پذیرایی مهمانان با مرصع پلو تبدیل خواهید شد.

مرصع پلو دارای طعمی متفاوت و ایده آل است که این به خاطر مواد اولیه به کار رفته در آن می باشد. مواد اولیه مرصع پلو دارای رنگ بندی زیبا و جذاب می باشند که در سفره مانند جواهری زیبا خواهد درخشید. از این رو توصیه می شود مرصع پلو را در سفره های مهمانی خود جای دهید.

طرز تهیه مرصع پلو با طعم عالی

مرصع پلو یکی از غذاهای ایرانی بسیار خوشمزه و مجلسی است که در مراسم و مجالس طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است و در برخی از استان های خراسان، قزوین و فارس مرصع پلو از غذاهای مهم مراسم عروسی به شمار می رود در ادامه نحوه تهیه این غذا را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه مرصع پلو ایده آل

مواد لازم برای تهیه مرصع پلو :

۱ – برنج : ۵ پیمانه

۲ – فیله مرغ : ۵۰۰ گرم

۳ – کره : ۱۵۰ گرم

۴ – خلال هویج : ۲ پیمانه

۵ – خلال پسته : یک پیمانه

  •  مبل و میز
  •  آرون گروپس

۶ – خلال بادام : یک پیمانه

۷ – زرشک : نصف پیمانه

۸ – زعفران آب کرده : ۲ قاشق چایخوری

۹ – پیاز : یک عدد

۱۰ – شکر : یک قاشق چایخوری

۱۱ – نمک و فلفل : به مقدار لازم

۱۲ – روغن : به میزان لازم

طرز تهی مرصع پلو فوق العاده

دستور پخت مرصع پلو :

۱ – برنج را شسته و در آب بخیسانید، بعد از چند ساعت داخل قابلمه پر از آب در حال جوش بریزید تا برنج به مرحله آبکشی برسد، مقداری روغن کف قابلمه ریخته و ته دیگ مورد نظر خود را بگذارید و سپس برنج را دم کنید.

۲ – در ظرفی مناسب مقداری کره بریزید و با حرارت ملایم پیازهایی را که خرد کرده اید را در آن نیمه سرخ کنید.

۳ – سپس فیله مرغ و ادویه را به آن اضافه کرده و مقداری تفت دهید و مقدار مناسب آب روی آن ریخته و بگذارید تا مرغ آبپز شود.

۴ – زعفران را با آب سرد بشویید و آبکش کنید تا آبش برود. بعد شکر آن را مخلوط کنید.

۵ – در ظرف مناسبی مقداری کره ریخته و با حرارت ملایم زرشک ها را مقداری تفت دهید، بعد از یک دقیقه زعفران آب کرده را به زرشک بیاقزایید.

طرز تهیه مرصع پلو خلال پسته و بادام

۶ – هویج ها را خلال خلال کرده و با مقدار آب کمی با حرارت ملایم بگذارید تا بپزند، سپس بپذارید در آبکش تا آبش کشیده شود.

۷ – خلال پسته و خلال بادام را از شب قبل تمیز کزده اید و در محلول آب و شکر بخوابانید تا مزه تلخی آن ها گرفته شود.

۸ – ده دقیقه آخر که به دم کردن پلو تمام می شود، در تکه ای فویل خلال پسته را با یک قاشق چایخوری کره قرار داده و کامل دور آن را بسته و روی برنج قرار دهید تا نرم شوند.

۹ – برای خلال بادام جداگانه و همزمان با خلال پسته نیز مرحله ۸ را تکرار کنید.

۱۰ – برنج که دم کشید، آن را در ظرف مناسبی ریخته و مرغ را لای برنج قرار دهید.

۱۱ – سپس با خلال پسته، خلال بادام، خلال هویج، زرشک روی پلو را تزیین کنید.

  طرز تهیه مرصع پلو لذیذ

در طرز تهیه مرصع پلو می توانید از گوشت چرخ شده که بصورت قلقلی درست کرده اید، و یا از گوشت گوسفندی بدون استخوان یا گوشت گوساله استفاده کنید. زعفران را نیز می توانید به زرشک اضافه نکنید و جداگانه با مقداری برنج مخلوط کنید که ترکیب بندی رنگ مرصع پلوی شما تکمیل شود.

نکات مهم برای خوشمزه تر شدن مرصع پلو

۱. به منظور خوشمزه تر شدن این غذا می توانید از ته چین ماست یا مرغ استفاده نمایید.

۲. در تهیه مرصع پلو حتما از برنج آبکش استفاده کنید.

۳. به منظور خوش طعم شدن می توانید در تهیه این غذا از زعفران زیادی استفاده نمایید.

۴. در تهیه مرصع پلو می توانید از گوشت قرمز نیز استفاده نمایید، به این صورت که گوشت به صورت قلقلی داخل روغن سرخ نمایید و همراه با خلال بر روی برنج بیافزایید و تزیین نمایید.

۵. به منظور از بین بردن طعم تلخی خلال های بادام و پسته می توانید آن ها از شب قبل داخل آب و کمی شکر قرار دهید و اگر داخل کمی گلاب خیس نمایید خوش عطر تر می شوند.

۶. به منظور زیباتر شدن مرصع پلو می توانید از رنگ های خوراکی نیز استفاده نمایید.

۷. در تهیه مرصع پلو دقت داشته باشید که خلال ها بر روی برنج گذاشته شوند.

نکاتی در مورد خوشمزه تر شدن مرصع پلو

نکات تکمیلی :

  • مرصع پلو را می توانید به عنوان ناهار و شام سرو نمایید.
  • مقدار مواد گفته شده برای چهار تا پنج نفر مناسب می باشد.
  • این غذا جزو پلو و چلو می باشد.
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و زمان پخت و انتظار آن تقریبا هر کدام دو ساعت می باشند.
  • مرصع پلو را می توانید در ماه رمضان به عنوان سحری و افطاری میل نمایید.

امیدواریم از آشپزی این بخش نهایت لذت را برده باشید و به خوبی با دستور تهیه مرصع پلو آشنا شده باشید و این غذای ایرانی بسیار خوشمزه را در منزل تهیه و نوش جان کنید، به منظور آشنایی با دستور تهیه انواع پلو می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *