دسته ها
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲

روش پخت دال عدس هندی با طعمی متفاوت و ایده آل

  • ندا خوشرو
  • ۲۴ آذر ۱۳۹۹
  • ۰

دال عدس هندی از انواع خوراک های هندی خوشمزه و خوش طعم است که در ادامه این مطلب طرز تهیه دال عدس هندی را به صورت مرحله به مرحله و با ساده ترین روش در اختیار شما همراهان عزیز و گرامی قرار می دهیم.

خوراک ها انواع مختلفی دارند و با مواد غذایی مختلفی تهیه می شوند خوراک دال عدس هندی از خوشمزه ترین انواع غذاهای فرنگی است که در طرز تهیه دال عدس هندی از عدس قرمز و نمک و زردچوبه و زنجبیل تازه و فلفل سبز و تخم گشنیز و پیاز و رب و آرد ذرت استفاده می شود.

خوراک لوبیا سبز و خوراک دال عدس و خوراک لوبیا قرمز از انواع خوراک های خوش طعم و مقوی هستند و شما می توانید این نوع خوراک ها را در منزل به راحتی بپزید و برای ایجاد تنوع بیشتر این خوراک های لذیذ را در برنامه غذایی تان قرار دهید.

دستور پخت دال عدس هندی

مواد لازم

  • آب : ۵ لیوان
  • عدس قرمز : یک پیمانه
  • نمک : یک قاشق مرباخوری
  • زردچوبه : یک قاشق چایخوری
  • زنجبیل تازه : یک قاشق مرباخوری
  • تخم گشنیز : یک قاشق مرباخوری
  • فلفل سبز تند : یک تا دو عدد
  • پیاز خرد شده : یک عدد
  • رب گوجه فرنگی : یک قاشق مرباخوری
  • روغن : دو قاشق غذاخوری
  • آرد ذرت : یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه دال عدس هندی در خانه

برای درست کردن دال عدس هندی ابتدا عدس را به خوبی بشویید و به همراه پنج لیوان آب؛ عدس را در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز با شعله زیاد قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید نمک و زردچوبه را به همراه زنجبیل تازه رنده شده و فلفل خرد شده در قابلمه بریزید و سپس حرارت گاز را کم کنید و به مدت ۸ دقیقه اجازه دهید تا عدس ها پخته شوند سپس زیر قابلمه را خاموش کنید و درب قابلمه را بگذارید تا به مدت ۱۰ دقیقه عدس ها استراحت کنند.

طرز تهیه دال عدس هندی
در مرحله بعدی طرز تهیه دال عدس هندی درون تابه ای کوچک مقداری روغن بریزید و تخم گشنیز و آرد ذرت را در روغن بریزید و پیاز نگینی خرد شده را درون تابه بریزید و مخلوط این مواد را تفت دهید تا پیاز ها طلایی و نرم شوند سپس رب گوجه فرنگی را به مخلوط پیاز اضافه کنید و رب را کمی تفت دهید تا خوشرنگ شود در این مرحله از روش پخت دال عدس مخلوط پیاز را درون قابلمه دال عدس بریزید و دوباره به مدت ۲۰ دقیقه گاز را روشن کنید تا مواد به خورد هم بروند و دال عدس جا بیفتد توجه داشته باشید که این خوراک را باید به صورت داغ سرو کنید.

  تزیین دال عدس هندی

در اینجا طرز تهیه دال عدس هندی را با ساده ترین روش مشاهده کردید شما می توانید این خوراک خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از مزه بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید.

  •  مبل و میز
  •  آرون گروپس

دستور تهیه خورش دال عدس

دال عدس یک خوراک جنوبی خوشمزه و مقوی است که دارای طعمی تند می باشد، حال می توان آن را با استفاده از گوشت یا بدون گوشت به عنوان خوراک و خورش با نان و یا در کنار برنج سرو کرد، برای تهیه این خورش لذیذ می توانید در ادامه همراه ما شوید.

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده/ ۲۰۰ گرم
  • عدس قرمز/ ۲ لیوان فرانسوی
  • سیر/ ۵ حبه له شده
  • پیاز/ یک عدد درشت
  • سیب زمینی/ ۲ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی/ دو و نیم قاشق غذا خوری
  • تمر هندی/ نصف لیوان فرانسوی
  • فلفل قرمز و زردچوبه/ به میزان دلخواه
  • نمک/ به مقدار لازم

دستور تهیه دال عدس هندی

روش تهیه خورش دال عدس

در ابتدا پیاز ها را به شکل نگینی خرد کرده و نیمی از آن را کنار بگذارید، سپس باقی پیاز ها را در روغن تفت دهید و بعد از کمی سبک شدن، گوشت چرخ کرده را به آن بیفزایید و تفت دهید، زمانی که رنگ گوشت تغییر پیدا کرد، می توانید نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا هم بوی خامی ادویه ها گرفته شود و هم اینکه گوشت چرخ کرده سرخ شود.

اکنون یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را به مخلوط قبلی بیفزایید و مجدداً تفت دهید تا خامی رب نیز گرفته شود و بعد حرارت زیر آن را خاموش کنید و کنار بگذارید.

در مرحله بعدی طرز تهیه دال عدس، عدس های پاک شده را بعد از شست و شو، به همراه ۲ تا ۳ لیوان آب و نیز سیب زمینی های خرد شده در داخل قابلمه ای بریزید و بر روی حرارت ملایم بگذارید تا پخته شوند، تمر هندی ها را نیز بعد از خیس کردن، هسته ها و تفاله های آن را بگیرید و سپس از صافی عبور دهید تا فقط شیره تمر هندی باقی بماند، اکنون یک قاشق غذا خوری آرد را به همراه آب تمر هندی مخلوط کنید تا بعداً به خورش اضافه شود.

باقی پیاز های نگینی خرد شده را نیز برای درست کردن پیاز داغ در روغن تفت داده و سرخ کنید، سپس سیر های له شده را بیفزایید، بعد از اینکه بوی سیر بلند شد، باقی رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید، بعد از کمی جوشیدن, آب تمر هندی و گوشت چرخ کردنی سرخ شده را به آن بیفزایید، سپس نمک و فلفل خورش را نیز چک کرده و اندازه کنید، سپس اجازه دهید خورش دال عدس روی حرارت ملایم بپزد تا آب آن گرفته شود زیرا این نوع خورش باید دارای آب کم و غلیظ باشد، بعد از پختن آن می توانید با افزودن مقدار کمی لیمو ترش آن را مزه دار کنید و به همراه برنج کته و یا نان سرو نمایید.

روش تهیه دال عدس هندی

 اجازه دهید روی شعله ملایم گاز آب خورش گرفته شود چون خورش دال عدس یک خورش نسبتا کم آب و غلیظ است. بعد از پخته شده خورش دال عدس آن را با کمی لیموترش مزه‌دار و با برنج کته سرو کنید یا با نان میل کنید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش دستور پخت انواع خوراک کلیک کنید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *