دسته ها
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

طرز تهیه کوفته برنجی لذیذ و خوش طعم با روش اصلی

  • سمانه عقیقی
  • ۲۴ خرداد ۱۳۹۹
  • ۰

کوفته برنجی با مواد اولیه برنج،لپه ، گوشت، آلو ، تخم مرغ ، زرشک ، پیاز داغ ،رب گوجه فرنگی ، سبزی و ادویه آماده می شود. برای ته سس کوفته برنجی از قابلمه بزرگ استفاده کنید چون وقتی کوفته ها را داخل آن می گذارید نباید به هم بچسبند و باید با فاصله از هم قرار گیرند.

برای تهیه کوفته دو مرحله پخت وجود دارد : یکی آماده کردن کوفته ها و دوم درست کردن سس آن . برای داخل کوفته ها می توانید از کشمش، برگه زرد آلو یا قیصی و یا گردو با توجه به سلیقه خود استفاده کنید . کوفته ها را به دو روش می توان تهیه کرد اول اینکه همه ی مواد گوشت و برنج را باهم مخلوط و در سس پخت، و دوم مخلوط گوشت و مخلفات دیگر را بصورت توپر لای خمیر برنج قرار داد و سرخ کرد.

آموزش تهیه کوفته

کوفته به عنوان یکی از غذا های بسیار خوشمزه و سنتی ایران به شمار می رود که دارای انواع مختلفی است و یکی از انواع پرطرفدار آن کوفته برنجی است که هم می توان با نان و هم بدون نان این غذای سنتی را میل کنید و هم می توانید در شکل ها و اندازه های مختلف آن را تهیه کنید و چون جزو غذاهای سنگین محسوب می شود توصیه می کنیم آن را در وعده ناهار میل کنید و چون این غذا ویتامین و پروتئین های زیادی دارد انرژی مورد نیاز در طول روز را فراهم می کند.

طرز تهیه کوفته برنجی با طعم عالی

نحوه تهیه کوفته برنجی بسیار ساده است فقط کافی است طبق مراحل تهیه آن پیش بروید تا آن را تهیه و نوش جان کنید، در ادامه طرز تهیه این کوفته را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.

 

کوفته برنجی محبوب

مواد لازم:

۱ – برنج : ۱ پیمانه

  •  آرون گروپس

۲ – لپه : ۱/۳ پیمانه

۳ – گوشت چرخ شده : ۵۰۰ گرم

۴ – پیاز  : ۴ عدد

۵ – سیر : ۲ حبه

۶ – سبزی شامل : جعفری ، تره ، گشنیز و شوید : از هرکدام ۱/۳ پیمانه

۷ – سبزی ترخون و نعناع : از هر کدام ۱/۸ پیمانه

۸ – تخم مرغ : ۲ عدد

۹ – زرشک : ۱/۳ پیمانه

۱۰ – زردچوبه : ۱ قاشق چایخوری

۱۱ -نمک ، فلفل : به میزان لازم

۱۲ – آلو : ۲/۳ پیمانه

کوفته برنجی

نحوه تهیه کوفته برنجی :

۱ – لپه و برنج را جداگانه از قبل در آب بخیسانید . در آب برنج کمی نمک هم بزنید، لپه ها را در قابلمه ای جدا در آب بپزید . برنج را نیز در ظرف آب جوش ریخته و بپذارید خوب بجوشد تا نیم پز شوند.

۲ – آلو ها را با دقت شسته و همراه دو پیمانه آب بگذارید تا خیس بخورند.

۳ – سبزی ها را ساطوری کرده ، سپس با مقداری روغن چند دقیقه تفت دهید تا مقداری آبشان کشیده شود.

۴ – پیاز ها را خلالی خرد کرده و در روغن سرخشان کنید تا طلایی شود.

۵ – در ظرفی مناسب گوشت ها را  همراه ۱/۳ پیاز داغ ها ، نصف زردچوبه و مقداری نمک و فلفل بریزید و خوب با هم ورز دهید.

۶ – سپس برنج ، تخم مرغ ها ، لپه ، سبزی را به مخلوط گوشت اضافه کنید و خوب باهم مخلوط کنید و همه ی مواد را باهم ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.

۷ – از مواد به اندازه ی یک پرتقال برداشته و آن را گلوله کنید. می توانید از آب یا روغن برای کف دستتان استفاده کنید که مواد کوفته برنجی به دست شما نچسبد.

۸ – گلوله کوفته را مقداری پهن کنید و وسط آن را مقداری گود کنید، چند خلال پیاز داغ ، مقداری زرشک و آلو بر روی آن گذاشته و کوفته را گرد کنید.

۹ – همه مواد کوفته را بدین صورت آماده کنید و کنار بگذارید.

۱۰ – قابلمه ی نسبتا بزرگی را انتخاب کنید که کوفته ها باید با فاصله از هم در آن قرار گیرند.

۱۱ – روش تهیه سس : مقداری روغن را در قابلمه بریزد تا داغ شود سپس رب گوجه فرنگی و زردچوبه و کمی نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و آن ها را تفت دهید تا رب تغییر رنگ پیدا کند سپس باقی پیاز داغ ها را اضافه کرده سپس آب آلو ها را که خیسانده بودید و به همراه ۸ لیوان آب دیگر به آن اضافه کنید حرارت را زیاد کرده تا به جوش آید.

۱۲ – بعد از اینکه سس جوش آمد ، کوفته ها را با احتیاط یکی یکی داخل سس بگذارید . هر کوفته ای را که داخل سس می گذارید لحظه ای صبر کنید تا دوباره سس به جوش آید . با این کار از وا رفتن کوفته ها جلوگیری می کنید.

۱۳ – پس از ده دقیقه حرارت را ملایم کرده تا کوفته ها به مدت حدودا یک ساعت پخته شوند.

کوفته برنجی ساده

هنگامی که کوفته ها پخته شد باید حدود سه پیمانه از سس باقی مانده باشد . در مرحله آخر پخت می توانید کمی زردچوبه و فلفل را در مقداری روغن تفت دهید و به کوفته های درون قابلمه اضافه کنید. دقت کنید که آب سس باید در حدی باشد که روی کوفته ها را بپوشاند تا ترک نخورند و وا نروند.

نکات تکمیلی :

۱. در روش تهیه این کوفته باید دقت داشته باشید که مقدار نعناع کم باشد زیرا باعث تلخ شدن غذا می شود و می توانید از سبزی های دیگر در هر مقدار استفاده کنید اما نعناع از بقیه کمتر باشد.

۲. هیچوقت پیاز را به شکل درسته در غذا استفاده نکنید حتما در صورت استفاده از پیاز آن را سرخ نمایید زیرا پیاز سرخ نشده باعث باز شدن کوفته می شود در نتیجه شکل و ظاهر کوفته از بین می رود.

۳. برخی افراد داخل کوفته از آلو استفاده می کنند اما می توان از هر ماده دیگری نیز استفاده کرد به طور مثال : تخم مرغ آب پز، چند عدد گردو و…

۴. گوشت گوساله به دلیل اینکه چربی کمی به نسبت گوشت گوسفند دارد و چون چربی کم باعث می شود کوفته سفت شود بهتر است از گوشت گوساله در تهیه این کوفته استفاده کنید.

دستور تهیه کوفته

۵. سبزی خرد شده کوفته نباید خیس باشد.

۶. در تهیه این کوفته باید دقت داشته باشید که کوفته را به مقدار کافی ورز دهید.

۷. در ابتدای مراحل پخت آب کوفته باید مقداری باشد که روی آن ها را بپوشاند و در زمان پخت نیز نباید آب آن به صورت کامل پخته شود باید تقریبا سه پیمانه بماند.

۸. سبزی کوفته جعفری، گشنیز، شوید، تره، مرزه، ترخون خشک شده و نعناع می باشد.

امیدواریم از آشپزی این بخش نهایت لذت را برده باشید و این غذای سنتی بسیار خوشمزه ا تهیه و در کنار اعضای خانواده تان میل نمایید به منظور آشنایی با نحوه تهیه انواع کوفته می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

 

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *