دسته ها
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

طرز تهیه ترشی لیته خوش طعم و ایده آل

  • سمانه عقیقی
  • ۸ تیر ۱۳۹۹
  • ۰

طرز تهیه ترشی لیته با مواد لازم اصلی بادمجان ، هویج ، سرکه ، ادویه و نمک، سیر ، سبزیجات معطر ، چغند ، شلغم ، کرفس ، به و … طعمی فوق العاده و لذیذ می بخشد که بعنوان یک چاشنی خوشمزه برای استفاده در کنار سایر غذاها استفاده می شود.

طریقه ساخت ترشی لیته برای همه ی کدبانو ها آشنا است اما در این دستور ساخت ترشی لیته که مخلوطی از انواع میوه ها و صیفی جات می باشد طعمی متفاوت را تجربه خواهید کرد که همرا غذاهای ایرانی بسیار لذت بخش و ایده آل است.

طرز تهیه ترشی لیته مخلوط خوشمزه خانگی

یکی از انواع ترشی های بسیار خوشمزه و پرطرفدار ترشی لیته است که اکثر افراد علاقه زیادی به آن دارند و به راحتی می توانید آن را در مدت زمان کمی تهیه کنید بنابراین، اگر شما نیز از طرفداران این نوع ترشی هستید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه ترشی لیته ساده

مواد لازم :

۱ – بادمجان قلمی یا دلمه ای : ۳ عدد

۲ – هویج : ۳ عدد

۳ – شلغم : ۳ عدد

۴ – به : ۲ عدد

  •  آرون گروپس

۵ – لوبیا سبز : ۱۵۰گرم

۶ – کرفس : ۱۵۰ گرم

۷ – چغندر : ۲ عدد

۸ – دانه انار : ۱۰۰۰ گرم

۹ – سرکه : نیم لیتر

۱۰ – سیر : ۱۰ حبه

۱۱ – سبزیجات معطر ترخان ، نعنا ، مرزه ، ریحان و برگ کرفس : ۲۵۰ گرم

۱۲ – زردچوبه : ۱ قاشق غذاخوری

۱۳ – نمک : به مفدار لازم

طرز تهیه ترشی لیته خوش طعم

مراحل ساخت ترشی لیته :

۱ – هویج را به صورت تکه های ریز و یک انداره خرد کنید.

۲ – لوبیا سبز ، کرفس ، به و چغندر را به مدت نیم ساعت با دو لیوان سرکه بگذارید بپزند.

۳ – در ظرفی ذیگر بادمجان ها و شلغم ها را با پوست قطعه قطعه کرده و همراه یک لیوان سرکه و هویج به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید بپزند.

۴ – محتویات هر دو قابلمه بعد از زمان پخت و پخته شدن کامل موادشان با هم مخلوط کرده و داخل مخلوط کن ، ریخته و پوره کنید.

۵ – سیرها رو پوست کرده و همراه سبزیجات معطر ریز ساطوری کنید.

۶ – دانه های انار را با مخلوط کن پوره کنید و همراه سرکه باقی مانده به پوره قبلی اضافه کنید .

۷ – همه مواد را باهم مخلوط و هم بزنید و قابلمه را روی حرارت قرار داده تا به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد.

۸ – بعد از ده دقیقه شعله را خاموش کرده و سیر و سبزیجات ساطوری شده را به پوره ها اضافه کنیدو هم بزنید.

۹ – بعد از اینکه مواد ترشی لیته سرد شد ، ادویه را اضافه کنید.

۱۰ – مواد ترشی لیته را در ظرف شیشه ای خشک و تمیز ریخته و در دمای ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد به مدت ۳ شبانه روز کنار بگذارید ، بعد از این مدت می توانید ترشی لیته مخلوط را نوش جان فرمایید.

طرز تهیه ترشی لیته مشهور

مواد لازم در طرز تهیه ترشی لیته برای تهیه ی یک شیشه یک کیلوگرمی ترشی مناسب است شما به توجه به مقدار نیاز خود مواد را به نسبت کم یا زیاد کنید تا اندازه ی دلخواه خود را به دست آورید. این اندازه از حجم ترشی مدت زمان تقریبا ۸۰ دقیقه را لازم دارد.

آموزش تهیه ترشی لیته

ترشی لیته را می توانید به روش های مختلفی تهیه کنید و بسته به ذائقه تان مواد لازم آن را کم یا زیاد کنید در ادامه مطلب نحوه تهیه ترشی لیته را به شما عزیزان به روش ساده تری آموزش خواهیم داد.

مواد لازم

  • بادمجان : یک کیلو
  • گوجه خام: هفتصد و پنجاه گرم
  • فلفل سبز تند: دویست گرم
  • سبزی نعناع : یک دسته
  • سرکه : به مقدار لازم

دستور ساخت ترشی لیته

نحوه تهیه

در روش تهیه ترشی لیته ابتدا گوجه، فلفل، سبزی و بادمجان را ساطوری کرده و یا با کمک دستگاه غذا ساز آن را خرد نمایید سپس به آن نمک نیز بیافزایید.

حالا تمام مواد مخلوط شده را داخل ظرف مورد نظر ریخته و بر روی آن سرکه بریزید و اجازه دهید به مدت هفت تا ده روز بماند تا کاملا جا بیفتد، نوش جان

نکات تکمیلی

۱. این ترشی را می توانید با آبغوره نیز تهیه نمایید اما مدت زمان ماندگاری آن کمتر می شود و فقط به مدت هفت تا ده روز داخل یخچال می توانید از آن نگهداری نمایید.

۲. به هیچ وجه با قاشق چرب یا خیس ترشی برندارید و برای تهیه یک ترشی خوب باید مواد کاملا تازه و خشک باشند در غیر اینصورت ترشی کپک می زند.

دستور تهیه ترشی لیته

امیدواریم از آشپزی این بخش نهایت لذت را برده باشید و به خوبی توانسته باشیم دستور تهیه این ترشی را به شما آموزش دهیم تا آن را تهیه و نوش جان کنید، به منظور آشنایی با نحوه تهیه انواع ترشی می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *