شله زرد از انواع دسر های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که می توانید این دسر خوش طعم را به صورت قالبی در منزل تهیه کنید؛ در ادامه این مطلب طرز تهیه شله زرد قالبی را به صورت مرحله به مرحله مشاهده خواهید کرد.

شله زرد به دلیل دارا بودن مواد مغذی نظیر برنج و خلال بادام و زعفران و پسته مقوی است و همچنین دارای طعم بی نظیر و متفاوتی است. شله زرد را می توانید به روش ساده و قالبی در منزل تهیه کنید که برای طرز تهیه شله زرد قالبی می توانید از قالب ژله استفاده نمایید.

شله زرد و شیر برنج و فرنی از انواع دسر های مخصوص روزهای سرد سال و یا مراسم مذهبی هستند که بهتر است این نوع دسر ها را با تزیینات زیبا و خاص برای سفره های ایرانی تهیه کنید.

تزیین شله زرد

مواد لازم

  • آب : به میزان لازم
  • برنج : ۱ پیمانه
  • زعفران ساییده و حل شده : ۱/۴ پیمانه
  • خلال بادام : ۱/۲ پیمانه
  • شکر : ۲.۵ پیمانه
  • کره : ۲ قاشق سوپخوری
  • گلاب : ۱/۴ پیکانه
  • ورق ژلاتین : ۱ عدد
  • خلال پسته و پودر دارچین برای تزیین : به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه شله زرد

 طرز تهیه شله زرد قالبی در منزل

برای درست کردن شله زرد قالبی ابتدا برنج را در قابلمه ای مناسب با مقداری آب به مدت ۷ ساعت خیس نمایید.

خیس کردن برنج

سپس خلال بادام را به همراه مقداری آب سرد در ظرف مناسبی بریزید و خیس کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه شله زرد قالبی آب برنج را خالی کنید و سپس به برنج ۵ پیمانه آب و نصف زعفران را اضافه کنید قابلمه را روی شعله گاز با حرارت زیاد قرار دهید و بعد از اینکه آب و برنج به دمای جوش رسیدند حرارت شعله گاز را ملایم کنید و اجازه دهید تا برنج بپزد و نرم شود. وقتی که برنج نرم شد باید مرتب آن را هم بزنید تا به خوبی خرد شود توجه داشته باشید که اگر آب برنج قبل از رسیدن به این مرحله تبخیر شد باید مقداری آب به برنج اضافه کنید.

طرز تهیه شله زرد قالبی خوشمزه

بعد از اینکه برنج نرم و خرد شد شکر را به برنج اضافه کنید و مخلوط برنج و شکر را مرتب هم بزنید تا شله زرد به خوبی جا بیفتد.

اضافه کردن شکر به شله زرد

در مرحله بعدی طرز تهیه شله زرد قالبی خلال بادام ها را درون آبکش بریزید و نصف خلال بادام و باقی مانده زعفران را به شله زرد اضافه کنید.
کره را نیز به همراه گلاب به شله زرد بیفزایید و شله زرد را به خوبی هم بزنید تا ته نگیرد.

اضافه کردن کره و گلاب به شله زرد

در اواخر پخت شله زرد دم کنی را به مدت ۳۰ دقیقه روی قابلمه قرار دهید و با حرارت کم شعله گاز شله زرد را دم کنید و در مدت زمان دم کردن شله زرد آن را هم گهگاهی هم بزنید.

شله زرد خوشمزه
ورق ژلاتین را درون مقداری آب سرد به مدت ۲ دقیقه قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده ورق ژلاتین از درون آب خارج کنید و در اواخر پخت شله زرد ورق ژلاتین را به آن اضافه کنید و به خوبی با شله زرد مخلوط نمایید سپس شعله گاز را خاموش کنید.

روش تهیه شله زرد قالبی

قالب با فرم دلخواه خود را تهیه کنید و شله زرد را در قالب دلخواه خود بریزید و بعد از سرد شدن شله زرد قالب را در یخچال قرار دهید تا به خوبی شله زرد بسته شود.

دستور پخت شله زرد

سپس شله زرد را بعد از بسته شدن در ظرف مورد نظر خود برگردانید و با کمک باقی مانده خلال بادام و خلال پسته و پودر دارچین شله زرد قالبی را تزیین کنید. (برای مشاهده انواع تزیین شله زرد کلیک کنید)

تزیین زیبا و ساده شله زرد

نکات طلایی در تهیه شله زرد قالبی

  • توجه داشته باشید که در زمان پخت شله زرد باید حرارت شعله گاز ملایم باشد.
  • برنج شله زرد را باید بدون استفاده از نمک خیس کنید.
  • در هنگام جوشیدن برنج شله زرد بهتر است کف روی برنج را با کمک کفگیر بگیرید.
  • می توانید میزان شکر شله زرد را با توجه به ذائقه خود کم و یا زیاد کنید.

تزیین زیبا و متفاوت شله زرد

در این مطلب با دستور پخت کردن شله زرد قالبی در منزل آشنا شدید که امیدواریم از پخت این نوع شله زرد در منزل نهایت لذت را ببرید. برای تزیین شله زرد قالبی می توانید از روش های تزیین شله زرد نیز ایده بگیرد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.